Srpsko – ruska mobilna klinika u kragujevačkim selima

0
570

Zahvaljujući Memorandumu o saradnji između Grada Kragujevca i Ruske humanitarne misije tokom jula u okviru projekta Srpsko-ruska mobilna klinika biće pregledani meštani 14 mesnih zajednica na seoskom području.

Memorandum o saradnji potpisali su gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i rukovodilac predstavništva Ruske humanitarne misije na Balkanu dr Mihail Bondar. Projektom su, u cilju prevencije i rane dijagnostike bolesti, predviđeni preventivni zdravstveni pregledi meštana sela u okolini Kragujevca koja nemaju zdravstvenu ambulantu. U specijalizovanom kombi vozilu preglede će obavljati lekar iz Rusije u saradnji sa lekarima i medicinskim tehničarima Doma zdravlja Kragujevac.

Govoreći o misiji i programima koje sprovode, Mihail Bondar, rukovodilac predstavništva Ruske humanitarne misije na Balkanu je rekao da su prvi put u Kragujevcu i da je Memorandum platforma za dalji razvoj saradnje. Uz zajednička angažovanja ruske i srpske strane činimo nešto korisno za najstarije i najugroženije kategorije stanovništva Kragujevca i okoline, rekao je dr Bondar i dodao da je u planu da se pored zdravstva saradnja ostvari i u oblasti obrazovanja i nauke a da je humanitarni rad dobar start.

Do 15. jula besplatne lekarske preglede u periodu od 9 do 15 sati će obavljati na teritoriji, pored Bukorovca gde je to obavljeno juče, još 13 mesnih zajednica i to Velika Sugubina, Vlakča, Drenovac, Drača, Dobrača, Dulene, LJubičevac, Masloševo, Trmbas, Cerovac, Rogojevac, Cvetojevac i Kamenica.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime