Srpska asocijacija menadžera posetila FAS

0
2141

SAM FIAT

Delegacija Srpske asocijacije menadžera (SAM) posetila je danas fabriku FIAT automobili Srbija (FAS) iz Kragujevca, koja je ubedljivo na prvom mestu liste 15 najvećih srpskih izvoznika. Delegaciju je dočekala Silvija Verneti generalni direktor FAS-a koja ih je upoznala sa jednim od najmodernijih proizvodnih pogona u okviru FIAT Chrysler Grupacije, u koju je do sada investirano preko 1,3 milijarde evra, od čega 850 miliona samo u nabavku najsavremenije opreme.

Delegacija 20 eminentnih članova SAM-a imala je jedinstvenu priliku da se bliže upozna sa procesom proizvodnje modela „fijat 500L“ sa svojim verzijama living i trekking, ali i gamom poznatih automobilskih brendova FIAT, alfa romeo i jeep, čiji je FAS generalni distributer i uvoznik.

– Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo danas imali priliku da ugostimo predstavnike Srpske asocijacije menadžera ovde u Kragujevcu. Kao lider u automobilskoj industriji FAS se trudi da posluje odgovorno, posvećeno, u cilju postizanja prosperiteta na nacionalnom i lokalnom nivou. Naša kompanija ima dugoročne planove u Srbiji i kao značajan investitor zajedno sa kompanijama članicama SAM-a deli iste prioritete, a to su status odgovornog član društvene zajednice i motornog razvoja srpske ekonomije – kazala je Silvija Verneti.

Milan Petrović, predsednik Srpske asocijacije menadžera istakao je da upoznavanje sa generalnim direktorom i bliže informisanje sa predstavnicima najvećeg srpskog izvoznika predstavlja veliku privilegiju za SAM članove.

– Imali smo priliku da razmenimo saznanja, poslovna iskustva i ideje sa vodećim timom FAS-a. Mi u Srpskoj asocijaciji menadžera nastojimo da kroz primere dobre prakse osnažimo razmenu znanja i iskustva menadžera iz realnog sektora, koji imaju ključnu ulogu u ekonomskom razvoju zemlje. SAM danas okuplja preko 300 članova, vodećih profesionalnih menadžera koji upravljaju uspešnim firmama i timova od preko 80.000 zaposlenih koji godišnje realiziju posao vredan 12 milijardi evra, što čini trećinu BDP-a Srbije. Ova inicijativa SAM-a, gde se naši članovi upoznaju sa radom najboljih kompanija u Srbiji je primer izuzetnog potencijala koji leži u razmeni iskustava među vodećim menadžerima – rekao je Petrović.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime