“Sretenjske besede” po šesti put uspešno održane na Pravnom fakultetu

0
794

Pravni fakultet KragujevacU ponedeljak 17. februara, održano je šesto po redu takmičenje u govorništvu na Pravnom fakultetu u Kragujevcu koje, tradicionalno se održavajući uoči praznika Sretenje, nosi naziv ”Sretenjske besede”.

Ovo značajno tradicionalno nadmetanje podržali su Univerzitet u Kragujevcu na čelu sa prorektorom na nastavu prof. dr Snežanom Soković i prorektorom za finansije prof. dr Branislavom Jeremićem. Manifestaciji su prisustvovali i visoki predstavnici Vojske RS, predsednici kragujevačkih sudova, niz uvaženih advokata grada Kragujevca, kao i predstavnika značajnih medijskih kuća.

Svake godine se prijavi niz mladih talentovanih studenata prava koji se nadmeću u veštini govorništva, a ove godine u finalu se našlo 11 takmičara. Oni su se takmičili u nekoliko kategorija: zadata tema – “Oči nisu odgovorne kada um gleda” i
„Više vrede dobri običaji, nego dobri zakoni“, slobodna tema i improvizacija.

Takmičarka koja je osvojila nagradu iz kategorije zadata tema je Milica Stojković, slobodna tema – Sanja D. Mikić, improvizacija – Boris Lačnjevac, dok je nagradu publike osvojio Nikola Milosavljević, nagradu Advokatske komore Kragujevca – Uroš Besedić i nagradu Evropskog foruma ”Alba” takmičar Boris Lačnjevac.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime