ŠR: Referendum za spas voda u Srbiji

0
291

Šumadijska regija smatra da je predloženi Zakon o vodama štetočinski i poziva Kragujevčane da potpišu peticiju kojom se zahteva da građani Srbije na referendumu odluče kako će se raspolagati njihovim vodama.

“Srbija sluđena tabloidnom propagandom vlasti i ne zna da je počeo grabež u raspodeli plena – voda i vodnog zemljišta, jednog od najvažnijih javnih bogastava.Zakon predviđa mehanizam “neposredne pogodbe” pri zakupu vodnog zemljišta što će omogućiti neometane koruptivne aktivnosti, po pravilu svojstvene režimskim biznismenima u Srbiji”, navode u Šumadijskoj regiji.

U toj organizaciji ističu da bi Kragujevčani svakako trebalo da potpišu peticiju u znak solidarnosti sa ostatkom Srbije jer se i sami suočavaju sa nerešenim posebnim problemom pomahnitale gradnje na gružanskoj akumulaciji, kao trajnom pretnjom za vodosnabdevanje grada.

“U Sloveniji je nedavno vlast sa sličnim zakonskim rešenjima doživela fijasko na referedumu i to treba da bude dobar primer Srbiji”, ističe se u saopštenju Šumadijske regije.

Građani peticiju mogu potpisati na peticije.kreni-promeni.org

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime