Sportom protiv nasilja u Kragujevcu

0
906

Sportom protiv nasilja u KragujevcuAkcija “Sportom protiv nasilja” nastavljena je danas u organizaciji Teniskog saveza Srbije i u Kragujevcu, gde su prve teniske korake napravili učenici Osnovne škole “Dragiša Luković Španac”.

Oko 400 kragujevačkih osnovaca imalo je prvi susret sa reketom i loptom, a osnovama tenisa učio ih je, pored glavnog trenera ove akcije Dragana Ilića, i bivši igrač i selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Dejan Petrović.

Iako rođen u Australiji, gde je ostvario blistavu juniorsku karijeru, zatim i veoma zapaženu profesionalnu, Petrović je poreklom upravo iz Kragujevca u koji je stigao pre deceniju, i gde je izgradio tenisku Akademiju.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam bio deo sjajne akcije „Sportom protiv nasilja“. Dečiji osmesi, ogromno interesovanje za tenis i sport uopšte, znak je da je ovo pravi put kojim treba i dalje ići. Tenis je džentlmenski sport, to je stil života, zdravog života. Kroz sport i tenis prošao sam ceo svet, video i doživeo prelepe trenutke za nezaborav, ali pre svega, uvek sam vodio zdrav život što i jeste cilj svakog sporta”, rekao je Petrović.

Od pocetka oktobra, u akciji je ucestvovalo više od 3.000 đaka u sedam gradova u Srbiji.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime