SPO: Vreme je da Dašić da ostavku

1
733

Povodom najnovijih dešavanja u Gradskoj upravi, ostavki funkcionera i optužbi za polno uznemiravanje, saopštenjem za javnost oglasio se Srpski pokret obnove. U kragujevačkom odboru tes stranke smatrajud da je vreme i da gradonačelnik Nikola Dašić podnese ostavku.

Saopštenje gradskog odbora SPO prenosimo u celosti:

“Bez želje da prejudiciramo ishod poslednje u nizu afera koje potresaju Gradsku upravu (polno uznemiravanje) i da na sebe preuzmemo ulogu suda, čije je neosporno pravo da da poslednju reč, smatramo da je naša dužnost da ukažemo na važnost razjašnjavanja svih činjenica u vezi sa skandalima koji direktno narušavaju ugled grada.

Nastojimo da gradimo pravnu državu, shodno tome pozivamo pre svega istražne organe da po pitanju poslednje afere (polno uznemiravanje žena zaposlenih u Gradskoj upravi) utvrde činjenice, a Sud da, shodno utvrđenim činjenicama, donese odgovarajuću presudu.

Naša je obaveza da, kao parlamentarna stranka, ukažemo na niz propusta i afera koje potresaju Gradsku upravu.

Naš posao je i da ukažemo na najodgovornijeg, a to je u ovom slučaju gradonačelnik, koji je “kadrove” koji su učestvovali ili su optuženi za ozbiljna dela poput falsifikovanja dokumentacije, lažnog predstavljanja, hapšenja, pokušaja iznude, seksualnog napastvovanja i koji svakodnevno proizvode indirektnu ali i direktnu štetu građanima, lošim upravljanjem finansijama grada, nemarom i neznanjem, postavio na ta mesta.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić snosi odgovornost za loš izbor kadrova i vreme je da ode. Ostavka je najmanje što od njega očekujemo.

Neki od učesnika brojnih afera imali su dovoljno senzibiliteta da razumeju situaciju u kojoj su se našli i dostojanstveno se povuku, ali njihovi potezu nisu dovoljni da aboliraju odgovornost najodgovornijeg, čoveka koji je izabrao tim.

Greške su moguće, potkradu se i najboljima, pogreši čovek jednom, pogreši i dva puta, ali se ovaj nesrećni niz ne može nazvati greškom, niti slučajnošću i ko zna šta još čeka da iskoči iz Pandorine kutije afera sa dnom koje se ne nazire.

Ako bismo upotrebili “sportski sarkazam” mogli bismo da kaŽemo – Nikola, dobar si dečko, ali vreme je da odeš”, navodi se u saopštenju SPO Kragujevac.

 

1 KOMENTAR

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime