Specijalna projekcija filma „Gorčilo, jesi li to došao da me vidiš“

0
1777

gorcilo

Večeras u 20 sati, u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“ biće održana specijalna projekcija filma „Gorčilo, jesi li to došao da me vidiš“, reditelja Milana Karadžića, u okviru koje će ekipa filma pozdraviti publiku.

U jeku izgradnje infrastrukture SFRJ, u naporima da se siromašni sever Crne Gore putevima poveže sa jugom, u naše malo selo dolazi geometar Laza, kako bi pripremio dokumentaciju za trasu budućeg puta. Sa njim će doći Klara, njegova žena, balerina iz Narodnog pozorišta iz Novog Sada, koja mora da tokom leta održava kondiciju za jesenju sezonu. Kako seljaci reaguju na dolazak geometra, koliko su skloni korupciji, kako reaguju na dolazak ljudi koji žive nekim drugačijim životom od njihovog, koji je najbolji, jer za bolji ne znaju, samo je jedna od linija priče.

Film je baziran na komediji Miodraga Mija Karadžića „Jesi li to došo da me vidiš“. Svojom izuzetnom vrcavošću dijaloga, apsurdnim situacijama u koje smešta neobične, lucidne i duhovite likove, kao i poznavanjem mentalitetskih okamenjenih okvira crnogorskog sela, ova komedija predstavlja pravi izazov za prenošenje na filmsko platno.

U glavnim ulogama u filmu „Gorčilo, jesi li to došao da me vidiš” su se našli Milutin Mima Karadžić, Andrija Milošević, Vikor Savić, Boro Stjepanović, Anita Mančić, Dubravka Drakić i mnogi drugi.

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime