SNS: Komunalni i drugi problemi MZ Šumarice

0
2020

Na današnjoj konferenciji za medije GO Srpske napredne stranke izdao je saopštenje povodom komunalnih i drugih problema u MZ Šumarice, koje prenosimo u celosti:

MZ Šumarice broji preko 3000 stanovnika. I pored tolikog broja ljudi u ovoj MZ nema ambulante, nema apoteke, nema obdaništa, nema dovoljno dečjih igrališta, u nekim delovima nema kanalizacione mreže, nema čak ni groblja. Ulice su uglavnom neosvetljene, ne postoje trotoari kojima bi se pešaci bezbedno kretali.

Od 69 ulica, u naselju postoje svega tri ulice koje su asfaltirane po projektu.

Gornjomilanovačka ulica, najprometnija ulica naselja Šumarice, nema trotoar kojim bi se bezbedno kretali pešaci. Da bi se zaobišle bare, građani su prinuđeni da izađu na sam kolovoz. Deca koja svakodnevno odlaze i vraćaju se iz škole primorana su da većim delom puta hodaju kolovozom.

Poskurički put, kao najstarija ulica, odavno je zaslužila da bude asfaltirana, a u očajnom je stanju.

Ulicom Dragojla Dudića, koja od Šumarica, kroz Višnjak, vodi ka Zvezdi i spaja Stanovo i Pčelice, uopšte nije moguće proći.

U Ulici Eli Fincija brojne rupe, uz sve napore i odlične vozačke sposobnosti, nemoguće je zaobići.

Gotovo sve ulice su pune rupa koje nanose trajne štete prevoznim sredstvima koja se tuda kreću.

Svake godine, osam godina unazad, Savet ove mesne zajednice sastavlja listu prioritetnih problema i šalje lokalnoj samoupravi. Spisak prioriteta u rešavanju problema danas je isti kao i pre 8 godina. Još uvek nema ambulante, nema obdaništa, ulice su i dalje neasfaltirane, nema trotoara u dobrom delu Gornjomilanovačke ulice, nema osvetljenja u mnogim delovima, nije rešen problem groblja.

U letnjim mesecima građani MZ Šumarice, guše se u prašini. U tim ulicama žive deca, žive asmatičari, žive građani koji plaćaju poreze, ekološku taksu, gradsko građevinsko zemljište, ali ne znaju koja im je namena, u koje svrhe je novac upotrebljen. Ono što znaju i osećaju jeste da, i pored toga što godinama unazad izmiruju svoje obaveze, za uzvrat ne dobijaju ništa.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime