SNS: Kasni roditeljski dodatak nezaposlenim porodiljama

9
6000

Sanja Tucakovic snsNa današnjoj konferenciji za medije, Gradskog odbora Srpske napredne stranke ukazano je na kašnjenje roditeljskog dodatka nezaposlenim porodiljama.

– U predizbornom periodu, krajem 2011. godine, Gradsko veće je usvojilo Odluku o roditeljskom dodatku nezaposlenim porodiljama, čime se grad obavezao da će svakog meseca nezaposlenim majkama uplaćivati po 20.000 dinara sve do navršene prve godine života deteta. I pored saznanja da grad nema dovoljno obezbeđenih sredstava za redovnu isplatu, gradski čelnici su tvrdili da će se za ovu namenu obezbediti potrebna sredstva, makar i preusmerili sredstva drugih namena. Nažalost, kontinuitet u isplati trajao je samo početkom 2012. godine. Kada se stišala medijska pompa, isplate su počele da kasne – rekla je Sanja Tucaković, članica Gradskog odbora SNS.

U SNS tvrde da roditeljski dodatak nezaposlenim porodiljama kasni čak i do šest meseci.

– U samoj odluci istaknuto je da je cilj odluke popravljanje materijalnog stanja nezaposlenih porodilja. Postavlja se pitanje na koji način grad popravlja materijalni položaj, ako porodilje imaju samo pravo na papiru, ali ne i novac na svojim računima kojim bi svojoj deci kupile hranu, pelene, sredstva za higijenu. Sudeći po kašnjenju u isplati, gradski čelnici veruju da bebe mogu čekati i po šest meseci da bi bile nahranjene ili presvučene. Ne, bebe ne mogu čekati i nezaposlene majke ne mogu odložiti obrok svojim bebama za neka bolja vremena.

Srpska napredna stranka apeluje na lokalnu vlast da se odrekne nekih drugih manje bitnih ulaganja u korist nezaposlenih majki, u cilju rasta broja beba i rasta nataliteta.

9 KOMENTARI

 1. Svima su puna usta kako treba podizati natalitet i da nas je sve manje ali to je cisto foliranje,Nikoga ne interesujU trudnice,bebe ,deca ni bolesni.

 2. Bitno je da smo mi odjednom postali vaterpolo velesila. Pa jedna mesecna Udoviciceva plata moze da pokrije sve decije dodatke. Inace, za ovaj “uspeh” vaterpolista znamo mi i mozda roditelji ekipe protiv koje smo igrali.

 3. Žalosno je apelovati na ovakav način. Zar je važno malo kašnjenje tog i onako beznačajnog novca?
  Grad se trudi da pomogne koliko može, a vi ovakvim komentarima otežavate tu borbu!
  Stomak nema prozor, jedite šta ima ako ima…i još decu radjate, ccc…
  Kukajte kad ne znate sa decom u kabinet gradonačelnika!!!

 4. bitno je da ima pare za neke Severine Bregoviće i da ne nabrajam više a nema pare za decu koja su jedina čedna i neiskvarena stvorenja.Pitam koliko košta ona silna policija i žandarmerija za obezbeđenje utakmica bilo kojih i uvek dođe do nasilja i tuča, da normalan čovek ne može svoje unuče da vodi na utakmicu kao što je mene vodio moj deda i otac.

 5. kada cu dobiti pare koje mi pripadaju kao nezaposlenoj porodilji socijani sam slucaj i meni te pare trebaju kao hleb.ako ste vec odredili da se daje pomoc i da se toliko papira skuplja onda nas i isplatite

 6. Obrati se Cavicu, vaterpolistima i kosarkasima. Oni dobijaju cirka 10.000E/ mesecno. Mozes i da se okupas u “akademiji” (Metro bazenu) ili pak ododgras partiju basketa sa nekim od crnaca. Mozda ti Udovicic izadje u susret i pokloni kapicu. TUZNO I JADNO!

 7. ja sam u januaru 2014 predala za nezaposlene porodilje,sto se prima 50 000 dinara koliko se otprilike ceka za uplatu a resenje sam dobila posle 15 dana

 8. to je grad odredio da daje porodiljama, a ne drzava i nisu u obavezi da placaju bilo sta porodiljama, vec je to dobra volja grada.

 9. Dokle vise ?? Samo trazite od jadne vlast pare za decu..ko vas je terao da radjate? Ima vlast preca posla sada a ne da brine o vasoj deci.Prosli su izbori,gradska vlast brine da li ce i do kada ostati tu a vi deca pa deca..bolesni,ugrozeni,nezaposljeni..KO ste vi da se o vama brinu? Obicni gradjani…nebitni…eee zemljo Srbijo !!!

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime