“Snežni samit stripadžija Srbije” u Narodnoj biblioteci

0
326

Narodna biblioteka “Vuk Karadžić” biće petu godinu zaredom domaćin autorima, izdavačima, kolekcionarima i ljubiteljima devete umetnosti.

Manifestacija “Snežni samit stripadžija Srbije” koju od 2012. godine organizuje Svet stripa je zamišljena i održava se kao prolog Međunarodnoj strip konferenciji „Kragujevac, godine devete” (International comic conference KragujevacComicCon 2019).

Posetioci manifestacije moći će da se upoznaju sa najaktuelnijim stripovskim izdanjima. Na izložbeno-prodajnoj berzi stripa biće dostupni Asteriks, Modesti Blejz, Nadzirači, Pesma zaborava, Korto Malteze, Karavađo, Skalpirani, El Topovi sinovi, Dilan Dog, Zagor i, naravno, neizbežni Alan Ford.

Škola devete umetnosti Svet stripa je prošle nedelje otvorila petu sezonu rada i na “Snežnom samitu stripadžija Srbije” biće dodeljene diplome polaznicima za 2018. godinu.

Uz objavu konkursa za strip KRAGUJEVAČKI POBEDNIK na samitu će biti reči i o predstojećem KragujevacComicConu. Posetioci će saznati ko su planirani gosti i kakav program mogu da očekuju, a konkurs ove godine ima najviše kategorija. Pored tradicionalnog konkursa za strip tu su i konkursi za najbolje ilustracije Betmena, Alana Forda, Asteriksa i Dikana u čast njohovih ovogodišnjih jubileja.

Program počinje u petak 22. marta u 18. časova, ulaz je slobodan, a izdanja Sveta stripa časopis “Kiša” i knjiga “Ispovest crne kutije” će se prodavati po promotivnim cenama od 400 dinara.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime