“Sloga” pozvala predsednika Srbije da pomogne radnicima “Zastave INPRO”

1
1056

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” uputii su danas apel predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da posreduje u rešavanju problema radnika invalida rada u kragujevačkoj “Zastavi INPRO” koji štrajkuju glađu.

sloga

“Smatramo da je naš apel potpuno legitiman, budući da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić i sam bio u štrajku glađu i ima iskustva sa tom vrstom skretanja pažnje na probleme”, navodi se u saopštenju “Sloge”.

Sindikat dodaje da se od Nikolića očekuje da poseti radnike koji štrajkuju i da “uoči razliku između štrajka glađu radnika u hladnoj fabričkoj hali i toplog bolničkog ležaja sa pratećim aparatima privatne klinike koji je njemu bio na raspolaganju”.

U štrajk glađu je od 11. oktobra bilo 28 radnika sa invaliditetom od ukupno 132 zaposlenih u Zastava INPRO. Od tada su neki od njih prekinuli štrajk zbog teškog zdravstveng stanja.

1 KOMENTAR

  1. Hoce samo da sagradi jos par vikendica pored Ade !!!Od koga ste vi našli da tražite pomoć hahaha odavno je taj trebalo da pomogne Kragujevcu da je hteo ali ga zab…le za isti !!!Štrajkovao je na stiroporu da bi on i njegovi imali više za Kragujevac i narod nemaju osećaj jednom rečju OBRALI SMO BOSTAN

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime