Škola ekološkog prava

0
1351

ekologijaUdruženje “Arhus centar” iz Kragujevca i “Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju Misija u Srbiji” oranizuju danas i sutra dvodnevni skup o ekloškim pravima u Kongresnom centru hotela “Kragujevac” .

Najvažnije teme skupa će biti: Arhuska konvencija – prvih 15 godina; Primena Arhuske konvencije u Republici Srbiji; Arhus centri u Republici Srbiji – dosadaąnja iskustva; Pravo na pristup ekološkim informacijama; Pravo na pravnu zaštitu u ekološkim stvarima; Arhuska konvencija pred Sudom Evropske unije: novija sudska praksa; Bezbednost u oblasti energetike i zaštite životne sredine; Sudska praksa u oblasti zaątite životne sredine i dr.

Skup će otvoriti svojim obraćanjima:

– Ivan Karić, narodni poslanik, “Zelena poslanička grupa”, Narodna
Skupština Republike Srbije
– Olivera Zurovac Kuzman, savetnica, Odeljenje za demokratizaciju,
Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju  – Misija u Srbiji.

Među predavačima na skupu će biti i Stanojla Mandić, zamenica Poverenika za informacije od javnog značaja i zaątitu podataka o ličnosti; Tina Janjatović, focal point, Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine Republike Srbije; Prof. dr Stevan Lilić, Univerzitet u Beogradu – Pravni fakultet; Doc.dr Mirjana Drenovak Ivanović, rukovodilac “Škole ekološkog prava”, Univerzitet u Beogradu – Pravni fakultet; Asist. mr Maja Lukić, Univerzitet u Beogradu – Pravni fakultet; Ljubinka Kaluđerović, sekretarka Odbora za zaštitu životne
sredine, Stalna konferencija gradova i opština Srbije (SKGO); Siniša Mitrović, savetnik predsednika, Privredna komora Srbije.

Učesnici skupa su studenti završnih godina osnovnih studija i studenti master i doktorskih studija na Pravnim fakultetima u Srbiji, diplomirani pravnici, kao i predstavnici organizacija civilnog društva, koji su odabrani na osnovu javnog
poziva i nakon selekcionog procesa.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime