SIndikat “FIAT plastika” konačno dobio poziv menadžmenta

0
1223

Članovi Samostalnog sindikata “FIAT plastika” pozvani su na sastanak sa menažmentom. Sastanak bi trebalo da bude održan sutra.

U pozivu, kako se navodi, stoji da članove Samostalnog sindikata pozivaju povodom „diskusije o aktuelnoj situaciji“.

Inače, deo radnika „FIAT plastika“ štrajkuje još od februara zbog, kako navode u sindikatu, kršenja Zakona o radu i Zakona o štrajku o koje je, po njihovom mišljenju, menadžment svesno napravio.

U rešenje ovog spora uključili su se od prošlog meseca i Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kao i, njenim posredstvom, Agencija za mirno rešavanje radnih sporova. Do sada, za više od pet meseci od početka štrajka, nikakvih pomaka nije bilo u rešavanju problema u „FIAT plastiku“.

“Nadam se da će me obezbeđenje sutra pustiti u Upravnu zgradu FIAT jer smo dobili zvaničan poziv na razgovor”, kaže predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Miljković u izjavi za list “Danas”.

Miljkoviću, inače, FIAT ne dozvoljava da uđe u fabriku iako bi, kako navode štrajkači, po zakonu morao da mu omogući pristup fabrici.

Kako su juče istakli u Štrajkačkom odboru, FIAT nastavlja da krši radnička prava i kada su u pitanju uslovi rada u proizvodnim halama jer su radnici primorani da rade na temperaturama mnogo većim od dozvoljenih (od 15 do 28 stepeni Celzijusa).

Štrajkački odbor je u juče obavestio poslovodstvo i javnost da su u halama “FIAT plastika” postavili termometre i da će radnici obustaviti rad ako temperatura pređe 30 stepeni.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime