SG: Umesto Dragana Dunčića na čelu JP “Urbanizam” Vesna Jovanović Milošević

0
1871

Odbornici Skupštine grada na sednici sazvanoj po hitnom postupku većinom glasova razrešili su Dragana Dunčića dužnosti direktora JP “Urbanizam” i za vršioca dužnosti imenovali Vesnu Jovanović Milošević diplomiranog inženjera arhitekture iz Kragujevca.

“Razlog za sazivanje sednice po hitnom postupku sadržan je u potrebi da se na početku poslovne godine obezbedi nesmetano funkcionisanje preduzeća u punom kapacitetu”, rekao je tokom konsultacija sa šefovima odborničkih grupa predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović.

Obrazloženi zahtev za razrešenje direktora uputilo je Gradsko veće na predlog Nadzornog odbora JP Urbanizam, dok je Odbornička grupa Srpske napredne stranke kao dopunu podnela predlog rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora.

U predlogu Nadzornog odbora je navedeno da postoji osnov za razrešenje direktora pre isteka perioda na koji je imenovan.

“Preduzeće je utrošilo sredstva za određene namene iznad visine utvrđene programom poslovanja za te namene, a pre pribavljanja saglasnosti na izmene i dopune godišnjeg, odnosno trogodišnjeg programa poslovanja, kao i zbog ne izvršavanja odluka Nadzornog odbora”, rekao je obrazlažući predlog na sednici Skupštine grada, predsednik gradskog parlamenta Miroslav Petrašinović.

Kako je dodao, imenovanjem vršioca dužnosti direktora biće obezbeđeno nesmetano funkcionisanje jednog od osnovnih i vitalnih preduzeća za izradu planskih dokumenata ne samo grada Kragujevca, nego i Šumadije i Pomoravlja.

Novoimenovani vršilac dužnosti direktora, diplomirani inženjer arhitekture Vesna Jovanović Milošević iz Kragujevca, zasnovala je radni odnos u JP “Urbanizam” 2000. godine i ispunjava sve zakonom propisane uslove.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime