Sezona „3×3“ basketa kreće iz Kragujevca

0
4518

basket 3x3 (18)

Ovogodišnja sezona „3×3“ basketa  u Srbiji počeće sutra, od 11 časova, u kragujevačkom Velikom parku, turnirom „3×3 Kragujevac“, koji se organizuje peti put.

Kvota od planirane 24 ekipe je brzo popunjena, pa će kragujevačka publika moći da uživa u potezima igrača timova: 3×3 Kragujevac, Basket klub 3×3 SM, Bermudski trougao, BG, Cerak, Džakovi, Gadafi, Kako ’oćeš, Košutnjak, Kumovi, Lagana priča, Master Team Zemun, Mućke, No Name, No Name 2, Olimp Belgrade, Orion menjačnice, Pet Protector, Šibicari, Sinovi Kragujevački, Slepi miševi, Spartanci Svilajnca, XXX i Zmajevi.

Još četiri ekipe su na čekanju, a organizatori će pokušati da im izađu u susret, tako da bi na turniru moglo da se nađe čak 28 sastava.

Od kragujevačkih košarkaša nastupiće: Filip Lalović, Petar Rosić, Marko Šamanović (3×3 Kragujevac), Nikola Kostić (Kumovi), Nikola Lakićević, Vuk Petronijević (Lagana priča), Veljko Lalović, Ivan Nedeljković (Sinovi kragujevački).

Ovaj turnir je kvalifikacionog tipa za finale regiona centralne Srbije, koje će se ove godine održati u Paraćinu, kao i za finalni turnir Srbije. Pobednike očekuje novčana nagrada od 60.000 danara, kao i medalje, pehar i plasman na finalni turnir regiona i finale Srbije. Drugoplasirani tim dobija 20.000 dinara, medalje i plasman na finalni turnir regiona i finale Srbije, dok će trećoj ekipi pripasti robne nagrade, medalje i plasman na finalni turnir regiona

Ovo će do sada biti sezona sa najviše organizovanih turnira u okviru državnog prvenstva u organizaciji KSS i regionalnih košarkaških saveza. Trebalo bi da bude organizovano oko 20 turnira po regionima, kako kvalifikacionih, tako i finalnih na nivou regiona, da bi pobednici regiona učestvovali na velikom finalnom turniru koji će dati „3X3“ prvaka Srbije za 2016. godinu.

Pobednika će, najverovatnije, čekati mesto na Svetskom Masters finalu.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime