Sednica Skupštine grada zakazana za 18. oktobar

0
1184

Skupština grada Kragujevca, posle skoro tromesečne pauze, zasedaće u utorak 18. oktobra. Zanimljivo je da je samo četiri dana kasnije isticao krajnji rok za sazivanje sednice pre raspuštanja skupštine. Predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović tvrdi da je duga pauza napravljena kako bi materijal za sednicu bio pripremljen na adekvatan način. 

petrasinovic-sg

Nakon letenje pauze, koja se otegla i na jesen, odbornici Skupštine grada Kragujevca konačno će na sednicu. Posle konsultacija sa predsednicima odborničkoih grupa predsednik gradske skupštine Miroslav Petrašinović je treću redovnu sednicu zakazao za utorak, 18. oktobar.

Drugačiji pristup pripremi sednica bio je, tvrdi Petrašinović, jedini razlog za dugu pauzu.

“Želeli smo da se materijal adekvatno pripremi, da ne bude mnogo dopuna dnevnog reda kao što se dešavalo na prethodnim sednicama, a na šta su nam ukazivali odbornici. Uspeli smo da se uklopimo u zakonske okvire, pa će sednica biti održana pre isteka roka 22. oktobra”, ističe predsednik kragujevačkog parlamenta.

Pred odbornicima će se ovoga puta naći obiman dnevni red. Između ostalog odbornici će odlučivati i o davanju parcele iza Ekonomskog i Pravnog fakulteta Ministarstvu pravde za izrgadnju objekta u kome bi trebalo da se smeste sve pravosudne institucije u Kragujevcu.

Takođe, predstavnici građana diskutovaće o formiranju Gradskih robnih rezervi, ali i gradskim upravama. Kako je precizirao Petrašinović radi se uglavnom o usklađivanju gradskih propisa sa promenama zakona na nacionalnom nivou.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime