Sednica Skupštine grada zakazana za 10. decembar

0
781

Nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović, zakazao je 12. redovnu sednicu Skupštine grada, za petak, 10. decembar.

Najvažnija tačka o kojoj će raspravljati odbornici je budžet grada Kragujevaca za 2022. godinu. Budžet za narednu godinu planiran je u iznosu od oko 9,5 milijardi dinara, što je za 5 odsto više u odnosu na ovogodišnji budžet.

Prema rečima predsednika Skupštine grada nešto više od 2 milijarde dinara predviđeno za investicije. Istakao je da je planirna kompletna adaptacija Šumaričkog jezera, Bubanjskog jezera, izgradnja novih ulica i trgova, gradskih četvrti, realizacija projekta uređenja fasada u najužem gradskom jezgru, sanacija fasade zgrade Suda, adaptacija osnovnih škola „Mirko Jovanović“, „Dragiša Luković Španac“, „Đura Jakšić“ i škole u Ramaći. Predviđeno je i izdvajanje za putnu infrastrukturu. Na pozicijama za asfaltiranje i održavanje putne infrastrukture opredeljeno je 200 miliona dinara.

Na prihodovnoj strani, planirano je 1,7 milijardi dinara od prodaje imovine za nove investicije. To su lokacije koje se nalaze u okviru radne zone Feniks i iznad trgovinskog objekta „Tempo“ za koje, kako je rekao, već postoje zainteresovani kupci.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime