SDS traži ostavku direktora JKP „Čistoća“

0
1063

Socijaldemokratska strankaGradski odbor Socijaldemokratske stranke Kragujevac zahteva ostavku direktora JKP „Čistoća“ zbog afere krađe i prodaje pokvarenih torti sa deponije u JKP „Čistoća“.

Najoštrije osuđujemo neodgovornost direktora Dejana Raonića koji, iako je imao saznanje o ovom događaju, nije odmah obavestio policiju i nadležne službe.
Ovaj događaj je posledica neodgovornog upravljanja ovim javnim preduzećem, koje je dovelo u opasnost zdravlje velikog broja ljudi i dece.

Smatramo da su kadrovi bivše gradske vlasti, koji su ostali na čelu ovog preduzeća, svojim nemarom i neznanjem doveli do opasnosti od izbijanja epidemije trovanjem, vraćajući u prodaju namirnice koje nisu bile za upotrebu.

Upravljanje ovim preduzećem je u skladu sa neodgovornim i bahatim višegodišnjim upravljanjem bivše gradske vlasti i loše kadrovske politike, koju su sprovodili u mnogim preduzećima u Kragujevcu.

Gradski odbor Socijaldemorkatske stranke Kragujevac podržava pokrenutu istragu državnih organa povodom krađe i prodaje torti sa deponije u JKP „Čistoća“ i pozivamo na utvrđivanje istine i
odgovornosti svih koji su u tom učestvovali u ovom događaju, zbog kog je Kragujevac danima bio na stubu srama svih domaćih i mnogih stranih medija.

Potrebno je preispitati i rad inspekcijskih službi koje su odgovorne za proveru ispravnosti namirnica koje se nalaze u prodaji.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime