SDS-PZNG-NS: Mesnim zajednicama 70 odsto poreza na imovinu

1
2291

sds pzng nova snaga (2)

Na današnjoj konferenciji za medije koalicije okupljene oko Socijaldemokratske stranke, „Boris Tadić – Za naš grad – SDS“, javnost je upoznata sa predizbornim obećanjem, bez čije realizacije neće biti ostvarene pretpostavke za buduću, postizbornu saradnju ove koalicije sa ostalim političkim strankama i koalicijama.

Kako tvrde u koaliciji koju čine SDS, PZNG i Nova snaga, a koja na predstojećim lokalnim izborima nastupa pod brojem 7, reč je o već pripremljenom predlogu odluke čijom bi se realizacijom mesnim zajednicama vraćalo 70 odsto novca prikupljenog na ime poreza na imovinu. Ovim sredstvima bi saveti mesnih zajednica slobodno raspolagali, odnosno investirali što je, prema rečima Vladimira Maksimovića, način da se nakon izbora iniciraju promene, budući da su mesne zajednice osnovne jedinice lokalne samouprave.

Pored Maksimovića, okupljenim novinarima u sedištu kragujevačkih socijaldemokrata obratio se i Nebojša Zdravković, ispred Pokreta za naš grad, koji je istakao problem sa neravnomernim razvojem mesnih zajednica na nivou čitave Srbije, što je slučaj i u Kragujevcu. On je rekao da će, kada se realizuje ovaj predlog, koji je ujedno i uslov za buduće koalicije, mesne zajednice same odlučivati da li će svoj novac investirati u puteve, kanalizacionu mrežu, domove kulture ili u neke druge projkte kojima bi se prevazišli problemi sa kojima se suočavaju. On je, takođe, u svom obraćanju istakao da će novac praktično biti vraćan onima od kojih je prikupljen, te da će oni tim novcem moći da obezbede sebi razvoj u kome, sijaset mesnih zajednica neopravdano zaostaje.

1 KOMENTAR

  1. Lepo obecanje, samo sto je Zdravkovic kao dugogodisnji odbornik i covek u vlasti u odredjenim periodima mogao da objasni ovim ljudima koji daju ovakvo obecanje ,da je grad u strasnom dugu, sa 30% poreza na imovinu grad ne bi mogao da funkcionise. Sve i da je ovo obecanje ostvarivo, na ovaj nacin se ne obezbedjuje ravnomeran razvoj, jer postoje mesne zajednice sa manjim brojem imovne, a vecim i skupljim problemima. Takodje, u seoskim i prigradskim sredinama postoji najveci broj neresenih komunalnih problema, i nedostatka osnovnih civilizacijskih tekovina kao sto su kanalizacije, uredjeni putevi, a po broju stanovnika i razudjenosti objekata tim sredstvima ne bi mogli ni delic problema da rese. I ovo obecanje, kao i mnoga druga obecanja raznih stranaka gadjaju samo u mesne zajednice sa najvecim brojem stanovnika sa izbornim pravom.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime