SDS – PZNG – NS: „Građani će u nedelju zaokružiti broj 7“

0
2055

SDS-PZNG-NS 20 04 copy

Na današnjoj konferenciji za medije koalicije Socijaldemokratske stranke, Pokreta za naš grad i Nove snage, poslednjoj u ovoj predizbornoj kampanji, Nebojša Zdravković i Vladimir Maksimović izneli su rekapitulaciju svega urađenog i ponuđenog u prethodnih mesec dana što bi, prema njihovim rečima, birače trebalo da opredeli da 24. aprila na izborima za lokalni parlament zaokruže broj 7, pod kojim nastupa lista „Boris Tadić – Za naš grad – SDS“.

Naime, predstavnici ove političke opcije izašli su, kako kažu, pred Kragujevčane sa konkretnim predlozima od kojih se najviše izdvaja onaj o povraćaju dela poreza na imovinu mesnim zajednicama, što je ujedno i uslov za učešće ovih ljudi u budućoj vladajućoj većini, odnosno predlog odluke ultimativog karaktera bez čije realizcije sudelovanje ove koalicije u donošenju bitnih odluka za grad i njegove žitelje neće biti ostvarivo.

Prema tom predlogu, čak 70 odsto od prikupljenog poreza na imovinu građana bilo bi vraćeno mesnim zajednicama na slobodno raspolaganje, tj. mesne zajednice će na taj način dobiti mogućnost da na najdirektniji način odlučuju o raspodeli novca, odnosno njegovom plasiranju u realizaciju projekata koji su od prioritetne važnosti za lokalnu sredinu. Prenos novca ujedno znači i prenos ovlašćenja za raspolaganje istim, tako da će najniži nivoi vlasti, ali ujedno i nivoi vlasti u kojima građani mogu najneposrednije učestvovati u donošenju odluka i njihovoj kontroli.

Tako je Vladimir Maksimović, predsednik kragujevačkih socijaldemokrata, istakao da mesec dana kampanje i rada na terenu jasno govore da su građani prepoznali pozitivnu politiku ove koalicije i istakao da je siguran da će veliki broj naših sugrađana u nedelju zaokružiti sedmicu. Optimizam nije krio ni gospodin Zdravković, iz Pokreta za naš grad, koji je rekao da je koalicija izašla pred građane sa sedam konkretnih rešenja koja će poboljšati život Kragujevčana, a kao ključno istakao je predlog o povraćaju većeg dela poreza na imovinu mesnim zajednicama na raspolaganje, t.j. investiranje.

Izborna tišina počinje kroz nešto manje od 48 sati, dok će se izbori za predstavnike građana u lokalnom parlamentu održati 24. aprila, istovremeno sa izborima za poslanike u Skupštini Republike Srbije i AP Vojvodine.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime