SBB fondacija pokreće ekološke radionice za decu širom Srbije

0
1021

SBB fondacija, u saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije,  započela je novi projekat u okviru svog programa „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, u želji da na zabavan način učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola usvoje dodatna, praktična znanja o prirodi.

Tema radionica je priroda koja nas okružuje, a svaka radionica podeljena je u tri segmenta –Priroda koju vidimo, Priroda koju čujemo i Priroda koju osećamo, sve sa ciljem da decu podstakne da opažaju i istražuju prirodu uključivanjem svih čula. Na taj način će je bolje upoznati, zavoleti i iz te ljubavi razviti potrebu da brinu o njoj i zaštite je.

Deo našeg programa “Ne prljaj. Nemaš izgovor!”, pored zaštite životne sredine, je i edukacija najmlađih članova našeg društva. Pilot projekat radionica “Učimo od prirode” koji smo održali ove zime u čak 30 gradova u Srbiji, potvrdio nam je da ovakav sadržaj nedostaje deci. Deca aktivno učestvuju, pitaju, radoznala su, baš kakva i treba da budu. Zato smo svaku radionicu prilagodili i osmislili prema njihovom uzrastu”,  rekla je Jovana Lukić direkorka SBB fondacije i CSR direktorka United Grupe.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime