Sazdanović smatra da je uvođenje policijskog časa dobra mera, jer su bolnice pune

0
1542

Epidemiološka situacija u Šumadiji i Kragujevcu je i dalje nestabilna. Od 20. februara raste broj zaraženih, dnevno se u gradu beleži više od 100 zaraženih.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović kaže za RTS da su brojke savršeno jasne ako svakog dana bude pozitivno 25 odsto testiranih.

“Broj zaraženih među adolescentima je najveći, imamo hospitalizovane relativno mlade, oni vrše horizontalno zaražavanje, prenose zarazu na roditelje, bake, deke, i nije retkost da imamo čitave porodice u bolnicama”, ističe Sazdanović.

Dodaje da su u UKC Kragujevac trenutno hospitalizovana 203 pacijenta, od kojih je četvrtina na intenzivnoj nezi.

“Ogromno opterećenje za naš sistem, naši intenzivisti i čitav sistem su prenapregnuti, pojavljuju se razni oblici problema koje uspešno rešavamo”, navodi Sazdanović.

Kada je reč o zahtevu medicinskog dela Kriznog štaba da se uvede vanredno stanje i policijski čas, Sazdanović kaže da im daje punu podršku. Dodaje da privreda mora da radi, ali da se treba zapitati da li kafići, restorani mogu da naprave tolike prihode da se iznesu potrebe za lečenjem kovid pacijenata.

“Rešenje je lična odgovornost, maske, distanca, čuvajte se rizičnog ponašanja i vakcinacija bilo kom vakcinom”, naglašava Sazdanović.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime