Sazdanović: Epidemija će potrajati i tokom proleća

0
1329

Direktor Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović izjavio je danas da i Klinika za psihijatriju ulazi u kovid sistem, kao i da su obezbeđene dodatne količine kiseonika.

Sazdanović je, govoreći za Dnevnik RTS-a, rekao da će se rezultati primene novih mera videti za 10 do 15 dana.

“Poruka da se poštuju svuda i na svakom mestu, brinite o sebi i svom zdravlju i svojoj porodici. Ovo će da potraje, doći će i vakcine ali svi u svojim glavama da znamo da se spremimo. Okupacija virusa će trajati sigurno celo proleće, a možda i do leta”, kazao je direktor KC Kragujevac.

Sazdanović navodi da je u KC Kragujevac hospitalizovano oko 250 pacijenata, od kojih je 54 na intenzivnoj nezi. Zbog sve većeg broja prijema i Klinika za psihijatriju ulazi u kovid sistem.

Na Šumadija sajmu smešten je 31 pacijent, od kojih je troje i Kragujevca i 28 iz Beograda.

Uglavnom je reč o pacijentima sa lakšom kliničkom slikom, ali prema Sazdanovićevim recima, treba biti oprezan jer se situacija brzo menja.

Do kraja nedelje, dodaje, biće i otpusta pacijenata iz Beograda.

Sazdanović ukazuje i da je potroššnja kiseonika neverovatna.

“Za dan se potrošši ono ššto se potrošši za ššest meseci. Očekujemo da danas i sutra krene ubacivanje instalacije preko jedne nemačke firme i da ćemo za nedelju dana biti stabilni”, rekao je direktor KC Kragujevac.

Apelovao je na građane da se obavezno jave lekaru ako primete simptome.

“Bez obzira na gužžve, sačekajte, budite prgledani i testirani. Da pratimo kontakte. Sve osim toga je opasno”, upozorava Sazdanović.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime