Saslušani napadači na maloletnike, jedan u pritvoru zbog pokušaja ubistva

0
1745

Pred Višim tužilaštvom u Kragujevcu saslušana su četiri mladića koja su u subotu ujutru na Đačkom trgu napali i povredili tri maloletne osobe.

policija noz

Kako je za “Blic” izjavila PR tužilaštva Vesna Đorđević, “U. Đ. (22) se tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i njemu je određen pritvor”.

“P. Š. (22) se tereti za omogućavanje uživanja opojnih droga u iznamljenom stanu, dok A. G. (21) i D. D.(24) odgovaraju za učestvovanje u tuči. Na saslušanju pred tužiocem se D. D. nije pojavio jer je i sam povređen”, rekla je kaže Vesna Đorđević.

Motiv za tuču u kojoj je petnaestogodinjeg učenika nožem u lopaticu ubo U. Đ. i naneo mu tešku telesnu povredu opasnu po život, probivši mu plućnu maramicu, jeste svađa koja je počela bukvalno preko otvorenog prozora stana. Nakon razmenjenih uvreda, napadači su sa oružjem istrčali iz stana na ulicu i tu napali grupu maloletnika.

Osim petnaestogodišnjaka koji je operisan i u stabilnom je stanju, lakše su povređena još dva momka od 17 i 19 godina.

Nakon tuče, oni su se vratili u stan i zaključali se. Policija ih je brzo identifikovala, ali oni u strahu u prvi mah nisu smeli da otvore vrata. Nakon dužeg ubeđivanja sa policijom koja je opkolila zgradu, i kada su uvideli da ne mogu da pobegnu, predali su se i odmah su uhapšeni.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime