Saradnja SPD Radnički i Udruženja “Kult”

0
268

Pored saradnje sa raznim organizacijama u sportskom delu, Radnički je, kako je saopšteno, sklopio ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji i sa Udruženjem likovnih umetnika Kragujevca „KULT“ i tako proširio delokrug saradnje i u oblasti kulture, što ga čini svojevrsnim izuzetkom na sportskoj mapi Srbije.

“Nakon višegodišnje uspešne saradnje, odlučili smo da stavimo na papir ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa udruženjem „KULT“ na obostrano zadovoljstvo. Pored sporta koji je osnovna delatnost SPD Radnički, trudimo se i trudićemo se da podržavamo maksimalno i ostale sadržaje i da na pravi način promovišemo SPD Radnički i grad Kragujevac, kako u zemlji, tako i u regionu i šire”, ocenio je izvršni direktor SPD Radnički Žika Ceković.

Zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i potpisanim ugovorom je izrazila i Aleksandra Božović u ime udruženja „KULT”.

“Ove godine se po četvrti put organizuje međunarodna likovna kolonija čiji je zvanični naziv „ISKRA SUNCA“ i biće održana u velelepnom objektu SC Iskra. Naša namera je da inkluzivno povežemo naše udruženje i udruženja osoba sa invaliditetom. Napravili smo zajedničku priču koja za sada odlično funkcioniše, brojnost je sve veća kao i učesnici. Ove godine ćemo imati tu čast da nam gostuju umetnici koji imaju bogatu karijeru, koji su izlagali u Njujorku, Parizu i vodećim galerijama u Evropi, jedna vrhunska ekipa akademskih profesora i umetnika, koji dolaze iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Rusije, Belorusije, pa i Portugalije”, kazala je Božović.

Ona je dodala da će, uz učešće u radu kolonije, umetnicima biti organizovana i poseta manastirima Drača i Divostin.

“U subotu 6. avgusta je uz pomoć naših prijatelja iz SPD Radnički, planirano održavanje likovne kolonije na otvorenom na jezeru Bubanj, kako bi približili likovnu umetnost i običnim građanima, kojih će u to vreme biti u velikom broju na poznatom kragujevačkom izletištu”, rekla je Božović.

Likovna kolonija će biti održana od 5. do 8. avgusta.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime