Samsung platio Apple-u milijardu dolara u novčićima od 5 centi !!!

0
1229

Taman kad smo svi pomislili da je stavljena tačka na dugogodišnje tužakanje i nadigravanje između kompanija Apple i Samsung, saga je dobila novi nastavak, koji nam obećava zanimljivu i vruću jesen u oblasti mobilne telefonije.

Pre nekoliko dana, presuđeno je da Samsung mora da plati Apple-u neverovatnih milijardu dolara zbog neovlašćenog korišćenja Apple-ovih patenata, a Samsung je odabrao originalan način da tu sumu isplati.

Naime, u američkim medijima se pojavila neverovatna informacija koja je verovatno netačna ali je zanimljivo pročitati i zabaviti se…

Ovi mediji javljaju da je južnokorejska kompanija jutros poslala trideset kamiona punih novčića od 5 centi centrali Apple-a u Kaliforniji, radi plaćanja kazne od 1.050.000.000 USD !!!

Navodno, kada su videli kamione, zaposleni u Apple-u su bili zbunjeni i najpre su mislili da su ovi kamioni zalutali kod njih, a onda je generalni menadžer Apple-a Tim Kuk pozvan od strane Samsungovog generalnog menadžera koji mu je objasnio šta je sadržaj kamiona, naglasivši pritom da Sud nije izrekao na koji način se mora izvršiti plaćanje.

Naime, direktor Samsunga Li Kun-Hi je izjavio da neće dozvoliti da njegova kompanija bude zastrašena od grupe „štrebera sa stilom“, i da će, ako protivnici žele da igraju prljavo, on znati da odgovori istom merom.

Mnogi koji su smatrali da je ovakva presuda protiv Samsunga bila nepravedna, sada su oduševljeni kreativnom idejom koja je došla iz Samsunga i nestrpljivi su da vide kako će Apple odgovoriti na ovakav potez! U međuvremenu, možemo zaključiti da se ovakvim potezima vodi bitka za popularnost između ova dva brenda, a samim tim upravo počinje i nova bitka osvajanja tržišta između Samsunga i Apple-a.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime