Rukometašice u finalu Kupa grupa Zapad

0
379

 

Rukometašice Radničkog su u utakmici polufinala Kupa Srbije-grupa Zapad savladale ekipu Sloge na gostujućem terenu u Petrovcu na Mlavi, rezultatom 29:22 (14:11) i tako izborile priliku da ponove uspeh od prošle godine i podignu pehar namenjen pobedniku.

Radnički je u Petrovac na megdan mladoj ekipi Sloge otišao u znatno izmenjenom sastavu. Stručni štab je u tim uvrstio nekoliko mladih igračica iz drugog tima, želeći da im ukaže šansu i proveri trenutnu formu.

Kragujevčanke su od početka zagospodarile terenom i ni u jednom trenutku nisu dozvolile Petrovčankama da im priprete. Evidentna je bila želja igračica iz prvog tima da pomognu mladim saigračicama da prikažu svoje rukometno umeće.

 Sve igračice su obilato iskoristile ukazanu priliku, a posebno su se istakle čuvar mreže Amina Hasanović, koja je plenila sigurnošću, odbranivši čak četiri udarca sa 7 metara, kao i mlada 14-godišnja Neda Radević, koja je u konačnom skoru bila najbolji strelac utakmice.

U redovima Sloge najefikasnije su bile Dijana Drpa sa 5 i Dmitra Bogosavljević sa 4 pogodaka, dok su kod Kragujevčanki prednjačile Neda Radević sa 6 i Milijana Stošić sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Amina Hasanović (Radnički)

Radnički će protivnika u finalu saznati nakon meča Kučevo-Mladi Radnik.

Sloga – Radnički: 22:29 (11:14)

Petrovac: Hala “Dragutin Tomašević”. Gledalaca:/
Sudije: Dragana Janićijević, Maja Đorđević

Sedmerci: Sloga 6 (2), Radnički 3 (3)
Isključenja: Sloga 4 min, Radnički 10 min

Sloga: Jovanović 2, Stokić 1, Vratonjić 1, Pantelinac, Milovanović 1, Pandurović, Mitić, Drpa 5, Miletić 3, Bogosavljević, D. Bogosavljević 4, Gajić, Dobrosavljević 1, Marinković 2, Matić, Savić 2.

Radnički: Nedeljković 2, Veličković 3, Bjelak 2, Stošić 5, Blagojević, Hasanović (15 odbrana i 4 sedmerca), Vlašković 3, Filipović (4 odbrane), Petrović, Radević 6, Stoiljković 3, Stojanac 2, Dugić, Kolak, Andrić 1, Rašković 2.

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime