Rukometaši započeli pripreme

0
141

Rukometašice i rukometaši Radničkog, započeli su pripreme za predstojeću sezonu.

Nakon prethodne, turbulentne sezone uzrokovane povredama i pehovima, koju su završile na šestom mestu Arkus lige, rukometašice Radničkog se okreću novim izazovima u izmenjenom i znatno podmlađenom sastavu počinju.

– Uveren sam da će predstojeće prvenstvo biti vrlo neizvesno, sve ekipe su dosta izjednačene i ne vidim izrazitog favorita kao prethodnih sezona. Cilj ove godine će svakako biti juriš na plej-of, pokušaćemo da ga ostvarimo sa mladim snagama, uz sedam igračica koje smo priključili iz druge ekipe. Bićemo maksimalno spremni, ne plašimo se nikoga i siguran sam da ćemo se sa svim protivnicima ravnopravno nadmetati, kako u Arkus ligi, tako i u Kupu Srbije. Pripreme ćemo obaviti u Kragujevcu, gde imamo sve uslove za nesmetan rad i uz par kontrolnih utakmica očekujem da u prvenstvenu trku 10. septembra uđemo maksimalno spremni – rekao je šef stručnog štaba ženske selekcije Rodoljub Kurandić.

U prethodnoj sezoni, rukometaši Radničkog su osvajanjem trećeg mesta u Arkus ligi i plasmanom u Kup Evrope, kao i ponovnim učešćem na završnom turniru Kupa Srbije, napravili najbolji rezultat u poslednjih sedam godina. Nove pripreme započinju u neznatno izmenjenom sastavu, ali sa novim trenerom, Žikicom Milosavljevićem.

– Zadovoljstvo mi je što sam postao deo porodice Radničkog i što se nalazimo na početku pripremnog perioda, koji ćemo u celini obaviti u Kragujevcu uz nekoliko kontrolnih utakmica koje ćemo odigrati. Plan nam je da prvih par odigramo sa ekipama iz nižeg ranga, kako bi procenili snagu tima u datom trenutku i na čemu treba da insistiramo u daljem radu, a nakon toga će uslediti dueli sa superligašima gde ćemo se prikazati u pravom svetlu i videti na kom smo nivou. Pred nama je izuzetno težak zadatak, jer je moj prethodnik obavio sjajan posao osvajanjem trećeg mesta i plasmanom u Evropu. Obzirom da se sistem takmičenja promenio, smatram da bi borba i ulazak u plej-of bio zadovoljavajući rezultat – zaključio je Milosavljević.

Prvu zvaničnu utakmicu Radnički će odigrati za vikend 10/11. septembra u evropskoj premijeri protiv ekipe Dukle iz Praga.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime