RG pištaljka: Kuće kod jezera na meti provalnika

0
3367

jezero u sumaricama

U poslednje vreme dešavaju se stalne provale u kuće sa teritorije Šumaričkog jezera, koje su postale toliko učestale da su vlasnici digli ruke od prijavljivanja policiji.

Mladen Josijević kaže da je samo vikendica njegovih roditelja u poslednjih godinu dana provaljena i ispreturana sedam puta.

– Svih sedam provala je prijavljeno i nakon izlaska policije na teren više niko nikada nije kontaktirao vlasnike kuće. Iako je pri svakoj provali odneta nedovoljna količina mateijalnih stvari da bi lopovi bili krivično gonjeni, kada se uzme u obzir da su iz više navrata dolazili i pljačkali, načinili su itekako veliku materijanu štetu – kaže Josijević.

Dešavalo se čak da tri noći zaredom lopovi iznova obijaju kuću i odnose ono što im je u tom trenutku potrebno.

– Na moj prigovor organima reda da bi trebalo da obrate više pažnje na taj rejon koji je podložan stalnim napadima pljačkaša, dobio sam nimalo ljubazan odgovor: „Mi nismo hajduci da pravimo nekakve čeke i da hvatamo lopove na delu, nije ti ovo sine 18. vek pa da mi glumimo kauboje. Obezbedite i sami čuvajte svoje kuće a mi smo tu kada izvrše krivično delo da ih privedemo pred lice pravde.“ Čuvao bih ja sam svoju imovinu da prošlog puta lopovi u žurbi nisu ispustili kuhinjski nož dužine 15cm i da se svaki put kada pomislim da odem u obilazak uplašim da ću ih tamo zateći na delu i da ću biti povređen – zaključuje Josijević.

Ukoliko i Vi imate bilo kakav apel, kritiku, pohvalu i smatrate da o tome treba obavestiti javnost, pošaljite nam to putem mejla pistaljka@ritamgrada.rs

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime