RG Pištaljka: Kragujevcu je potrebno klizalište

10
3853

klizanje

Naš sugrađanin, ime poznato redakciji, poslao nam je veoma zanimljiv apel o tome da je Kragujevcu neophodo klizalište. Naš grad trenutno nema klizalište koje radi tokom čitave zimske sezone, a on ovim putem želi da skrene pažnju gradskim strukturama na prednosti koje u perspektivi mogu da se ostvare izgradnjom jednog takvog objekta. Njegov apel prenosimo u celosti:

– Sramota je za jedan grad veličine Kragujevca da nema klizalište. Ok, ledena dvorana je možda preskupa za Kragujevčane, ali klizalište koje bi tokom zime konstanto radilo, nije veliki problem za grad. Da ne pominjem mogućnosti otvaranja klubova klizanje, hokej, umetničko klizanje, što bi omogućilo našim sugrađanima da se sportski obarzuju. Umesto toga treba da čekamo Lepenicu da zaledi, pa da se onda klizamo po fekalijama, mada ni to nije moguće s obzirom da je puna otrovnih hemikalija koje njome teku.

Ovo je zaista interesantna ideja koja nije neostvariva, samo se postavlja pitanje, da li kod gradskih struktura postoji želja da se ovakav poduhvat ostvari.

Ukoliko i Vi imate bilo kakav apel, kritiku, pohvalu i smatrate da o tome treba obavestiti javnost, pošaljite nam to na mejl pistaljka@ritamgrada.rs

10 KOMENTARI

  1. U Kragujevcu zivim vec pet godina, i, iako bi trebalo da sam se vec navikao, uvek me iznenadi koliko ljudi u ovom gradu mogu da budu van kontakta sa realnopscu! Majko mila i svi sveti, kakvo crno klizaliste kad nemate ni normalno pozoriste!!! 2016. je godina a u gradu od blizu dvesto hiljada stanovnika, pozoriste je smesteno u polu hangaru iz doba Prvog svetskog rata!

  2. Mislim da je ovo odlicna ideja i sva deca hoce klizaliste.Svi dobro znamo da plaza nije htela da odobri da se uzme deo parkinga i mnogo nam je zao zbog toga!?Hocemo klizaliste!!!

  3. Vec dve godine razmisljam o ovome. Bio bi to odlican projekat. Po mom misljenju najbolje mesto (ako je u mogucnosti da se tu postavi) za klizaliste jeste kod plaze sa gornje strane.

  4. Ja koliko znam u Kragujevcu je bilo klizaliste kod hale Jezero. I bilo je poseceno, uvek puno, i dostupno svim generacijama. Mnogi su tu po prvi put stali na led i naucili da klizaju. A zasto toga danas nema sami se pitajte. Mozete i da pustite masti na volju.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime