Renovirana najstarija ambulanta u Kragujevcu

0
773

Najstarija ambulanta u Kragujevcu danas je, nakon radova na obnavljanu, ponovo otvorena. U radove je uloženo 1, 3 miliona dinara.

Finansijska sredstva koje je grad izdvojio za adaptaciju i rekonstrukciju ove ambulante opredeljenja su sa pozicije za infrastrukturno unapređenje Doma zdravlja Kragujevac.

Govoreći o istoriji zgrade Zdravstvene ambulante broj 1, koja je sagrađena 1929. godine a koju je za namenu dečijeg obdaništa poklonila izvesna sugrađanka, direktor Doma zdravlja Vasilije Antić je podsetio da je vremenom menjala namenu i da je u njoj bila smeštena služba ATD-a, zatim Institut za javno zdravlje, a od šezdesetih godina do danas je ambulanta za primarnu zdravstvenu zaštitu.

“Iako je ovo centralna ambulanta primarne zdravstvene zaštite koja danas broji nešto manje od 13 hiljada kartona, u kojoj radi sedam lekara i isto toliko medicinskih, u ovu zgradu se malo ulagalo. Naša namera je bila da se objekat renovira jer medicinski kadar koji ovde radi izdvaja se po svojoj stručnosti, posvećenosti i profesionalnosti i pacijenti koji se ovde leče u ovakvom ambijentu osećaju se prijatnije i sigurnije i to svakako zaslužuju”, rekao je direktor Antić.

Urađene su prostorne rekonstrukcije, izdvojen je prostor za timski rad i posebne ordinacije, zamenjena je instalacija, kompletna stolarija i u čitavoj zgradi okrečene prostorije.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime