(Re)Kreativni kurs Gitare u Kragujevcu

0
1454

rekreativni kurs gitareU Studentskom kulturnom centru u Kragujevcu, 24. februara, počinje sa radom (Re)Kreativni kurs Gitare, koji traje četiri meseca.

Kurs se organizuje zahvaljujući „Gitar Art Festivalu“ i saradnji sa Petrom Jankovićem, profesorom prestižne američke Džejkobs muzičke škole Univerziteta Indijana, uz podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

(Re)Kreativni Kurs Gitare je zamišljen kao uvod u savremene tehnike akustične i klasične gitare i omogućava svim polaznicima da bez obzira na uzrast i iskustvo, brzo i jednostavno savladaju osnove sviranja.

Program uključuje: učenje osnovnih akorda u prvoj poziciji, bare akorda, učenje čitanja nota i tablatura na gitari, učenje tehnika fingerstajl, kao i osnove muzičke teorije.

Tokom kursa polaznici će pored specifične muzičke edukacije imati priliku i da razvijaju kulturu kritičkog slušanja muzike kroz organizovane odlaske na koncerte i Gitar Art Festival. Profesori koji će raditi sa polaznicima (Re)Kreativnog Kursa Gitare diplomirali su na Fakultetu muzičke umetnosti i imaju dugogodišnje iskustvo u pedagoškom radu. Izabrani profesori prošli su i intezivnu obuku kod Profesora Jankovića kako bi obrazovali buduće gitariste ovim metodom.

Zvanični upis kandidata (najmanje jedne grupe od 10 polaznika, koja će dobiti instrumente na korišćenje) vršiće se 15. i 16. februara. Kurs traje četiri meseca, a mesečna članarina za osam časova je 3.000 dinara.

Program kursa:
– 32 nastavne jedinice (časovi se održavaju dva puta nedeljno u trajanju od 50 minuta).
– Grupna nastava (8-10 polaznika u svakoj grupi).
– Učenje klasičnog, rock, jazz i zabavnog izabranog repertoara.
– Praćenje kursa uz nastavni materijal i specifičan udžbenik namenjen polaznicima.
– Mogućnost iznajmljivanja, korišćenja sopstvene ili kupovine nove gitare po povoljnijoj ceni.
– Garantovan uspeh za svakog polaznika bez obzira na uzrast, talenat, sluh i iskustvo (prethodno   muzičko iskustvo nije potrebno).

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime