Rekord Pletikosića, Jovanoviću „dupla kruna“

0
3986

60 lezeci seniori Sebic Pletikosic Stefanovic

Iskusni strelac „Čika Mate“, Stevan Pletikosić i junior Stevan Jovanović obeležili su drugi dan finalnog takmičenja Kupa Srbije malokalibarskim oružjem u Novom Sadu. MK puškom iz ležećeg stava, Pletikosić je oborio državni rekord finala, dok je Jovanović postao jedini učesnik turnira osvajač „duple krune“, posle jučerašnje titule u trostavu.

Pletikosić je za osam desetih delova kruga popravio rekord iz finala 2013, pogodivši sjajna 209,4 kruga. Medalje su podelili olimpijci, jer je drugo mesto pripalo Milenku Sebiću (Crvena zvezda), a bronza još jednom Kragujevčaninu, Milutinu Stefanoviću.

Jovanović je u seniorskoj konkurenciji, posle jučerašnjeg srebra, završio na četvrtom mestu. Međutim, u kategoriji juniora osvojio je i drugo zlato, postavši tako jedini takmičar koji se okitio „duplom krunom“. Zahvaljujući odličnom hicu (10,7) u poslednjoj, 20. seriji finala, prestigao je do tada vodećeg, klupskog druga Miloša Ivanovića, za 0,2 kruga (205,3:205,1). Treći je bio Dragan David Vukadinović iz Partizana.

60 lezeci juniori Ivanovic Jovanovic Vukadinovic

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime