Razrešen Stevanović, izabran Nikolić

2
2279

grb kragujevacNešto pre 17 časova počela je osma sednica gradskog parlamenta po hitnom postupku na kojoj su odbornici razmatrali predloge Odluka o razrešenju gradonačelnika Veroljuba Stevanovića i članova Gradskog veća, kao i predloge Odluka o izboru Radomira Nikolića na mesto gradonačelnika, izboru zamenika gradonačelnika i izboru novih članova Gradskog veća.

U postupku tajnog glasanja za razrešenje Veroljuba Stevanovića glasalo je 49 odbornika, istovremeno mandat je prestao i članovima Gradskog veća. Predsednik Skupštine Milan Urošević predložio je kandidata za novog gradonačelnika Radomira Nikolića, diplomiranog menadžera iz Kragujevca.

Nikolić je zatim predložio kandidata za zamenika gradonačelnika i članove Gradskog veća, nakon čega se još jednom, pristupilo tajnog glasanju za izbor gradonačelnika, njegov zamenika i članova Gradskog veća.

U postupku tajnog glasanja za novog gradonačelnika Kragujevca sa 49 glasova za izabran je Radomir Nikolić. Zamenik gradonačelnika je Obrad Turković a članovi Gradskog veća – za investicije i razvoj gradskih resursa Predrag Džajević, za socijalnu politiku i društvenu brigu o deci Slađana Radisavljević, za komunalnu privredu Zoran Jovanović, za privredu i privatno preduzetništvo Dalibor Jekić, za obrazovanje, kulturu i informisanje Veroljub Trifunović, za lokalnu samoupravu, regionalni razvoj i saradnju sa Vladom Srbije Miloš Anđelković, za zdravstvenu zaštitu dr Gordana Damjanović, za ekonomsku politiku i finansije Igor Mitrović, za nauku i saradnju sa Univerzitetom Vladimir Maksimović, za zaštitu životne sredine, održivi razvoj i saradnju sa udruženjima Zoran R. Prokić, za međunarodnu saradnju Minja Obradović.

Novi gradonačelnik, zamenik i članovi Gradskog veća položili su zakletvu čime je osma sednica po hitnom postupku završena.

2 KOMENTARI

  1. Za naprednjake mi nije cudno jer nemaju kadra, ali me cudi Nebojsa Zdravkovic koji u prve redove stavlja ljude koji zajedno nemaju zavrsenu srednju skolu, ( Obrad Turkovic, Milos Andjelkovic i Jekic)
    pored toliko pismenih ljudi u stranci!

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime