Raskol u Demokratskoj stranci – uverenja ili parče vlasti

6
2353

Na današnjoj sednici Skupštine grada Kragujevca budžet za narednu godinu od petoro prisutnih odbornika Demokratske stranke podržalo je četvoro. Protiv je bila samo Jovana Jovanović. Ostali odbornici DS najavili su da će ubuduće nastupati kao zasebna odbornička grupa.

demokratska stranka

Ono što je počelo na prethodnoj sednici Skupštine grada kada je deo odbornika Demokratske stranke podržao novo zaduživanje grada, danas je, zapravo, postalo javno i očigledno.

Vladajuća većina, po svemu sudeći, ubuduće će biti jača za 6 dosadašnjih odbornika Demokratske stranke, dok će dvoje, Jovana Jovanović i Branko Ristić, ostati verni centrali.

Zoran Rajović, do sada odbornik DS, za Skupštinskom govornicom obavestio je javnost da će grupa odbornika kojoj pripada ubuduće nastapati samostalno.

“Sa nama je i dojučerašnji predsednik gradskog odbora DS Dušan Obradović, kao i gotovo svi organi stranke u Kragujevcu”, rekao je Rajović.

rajovic

On međutim nije želeo da precizira da li će ta grupa odbornika ubuduće biti deo vladajuće većine i hoće li dobiti neke od funkcija u izvršnom delu vlasti. Dodao je i da on i njegove kolege neće čekati da budu isključeni iz stranke, jer su se već iščlanili, kao i stotinak članova.

S druge strane Jovana Jovanović istakla je da iščlanjenja iz stranke još nije bilo i da tokom jučerašnjeg dana tako nešto nije ni bilo moguće uraditi, jer se nije radilo, a prostorije stranke su bile zaključane. Ona je dodala da ostaje u Demokratskoj stranci.

jovana

“Veoma brzo saznaćemo da li iza podrške budžetu stvarno stoji želja da se pomogne gradu i verovanje da je taj dokument dobar ili lični interesi, neka nagrada, parče vlasti. Ne bi bilo prvi put da neko napusti svoja decenijska uverenja zarad parčeta vlasti”, zaključila je Jovanović.

Uz nju, kako saznajemo, u Demokratskoj stranci ostaje i odbornik Branko Ristić. DS je do danas u Skupštini grada imala 8 odbornika.

6 KOMENTARI

  1. Bravo Jovana !!!
    Iskreno bila sam ubedjivana od funkcionera, demokrata, sada Sns vojske da je Jovana uzrok svemu losem , sada se vidi ko je ko i ko je gde. Javno , izvini Jovana!!!

  2. Jovana, svaka čast! Mlada, lepa, obrazovana… Za razliku od dojučerašnjih stranačkih kolega ona ima snage da se odupre. Nadam se da će u budućnosti za Jovanu biti mesta na visokim funkcijama u DS, ali i lokalnoj vlasti, nekoj drugoj, poštenijoj, građanskoj…

  3. Pa vi ste poznati po preletačima vratite se malo unazad i p9gledajte gde su vam odbornici neki imaju i svoju stranku samo da bi zadržali fotelju ..svi ste isti g
    ..a politička

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime