Rakić sprečio izlivanje Bresničkog potoka (VIDEO)

3
2514

Nevreme koje je danas popodne pogodilo Kragujevac izazvalo je ozbiljne probleme. Posledice su u pojedinim delovima grada mogle da budu i gore, čak približno onima iz 2014. godine. Izlivanje Bresničkog potoka je, srećom, sprečeno blagovremenim angažovanjem građevinske mehanizacije, a zasluge što se na vreme reagovalo pripadaju lideru Alternative Slađanu Rakiću.

Kako Rakić kaže za Ritam grada o tome da voda već zapljsuskuje vrh mosta obavestili su ga meštani ulice Milice Miljojković.

“Seo sam u auto sa svojim starijim sinom i uputio se ka pružnoj rampi ispod Južne obilaznice. Plašio sam se scenarija iz 2014. kada je potok izlio sa obe strane ulice i poplavio tridesetak domaćinstva kojima su stvari bile potpuno uništene. Kada sam stigao bilo mi je lakše jer sam video da je strana potoka do kuća u ulici Milice Miljojković bila bez vode, ali da je voda stigla do vrha mosta u počela da prelazi preko. Strana do rampe i sama pruga su već bile pod vodom 30 do 40 centimetara”, kaže Rakić.

Nakon što je video da je neophodna brza reakcija, pozvao je Izvršnog direktora JKP ”Šumadija” Andreju Ilića i zatražio mu da hitno pošalje bager.

“Mašina je stigla za manje od 5 minuta. Ja sam odmah objasnio bageristi da otkopa kanal da voda koja se izlila može da uđe u korito nekih 30 metara ispod mosta što je on i učinio. Time smo sprečili da se razlije i pređe na drugu stranu korita gde se nalaze kuće”, ističe Rakić.

 

3 KOMENTARI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime