Rakić: Glasajte za nestranačke kandidate

0
494

Slađan Rakić, kao predsednik grupe građana Kragujevačka inicijativa, pozvao je građane Kragujevca da glasaju za nestranačke kandidate na izborima za savete mesnih zajednica, koji se održavaju u nedelju 3. oktobra.

“Ovo su izbori građana gde nema razloga da učestvuje bilo koja politička partija, već samo građani kojima mesna zajednica i pripada. Srpska napredna stranka je evidentno angažovala svoje članove koji su se kandidovali kao pojedinci, ali svojim propagandnim aktivnostima ukazuju da jesu partijski članovi. Na taj način ova stranka oduzima pravo građanima na lokalnu i mesnu samoupravu. Zapravo, oduzima im se prvi stepenik u samoorganizovanju na komšijskom nivou koji je od izuzetnog značaja da olakša njihov život u mesnoj zajednici. U svakom delu grada se može čuti da su se vršili pritisci na nezavisne kandidate koji su im trn u oku jer žele da svaku mesnu zajednicu ispune poslušnicima koji će raditi onako kako im se diriguje. Na taj način oni će samo obesmisliti savet jer će njegovi članovi odbijati svaku autentičnu inicijativu koju predlažu građani za dobrobit svog komšiluka, a sprovodiće samo svoje lične ideje”, navodi Rakić.

On je istao da zbig svega toga smatra da su ovi izbori prilika da građani vrate lokalne institucije u svoje ruke, te da podrža svakog nezavisnog kandidata u bilo kojoj mesnoj zajednici.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime