Radomir Nikolić: “Sve će biti jasno za nedelju dana”

6
2819

radomir nikolicPredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Radomir Nikolić izjavio je danas da je SNS u Kragujevcu počela razgovore sa potencijalnim koalicinom partnerima o smenjivanju lokalne vlasti.

– Situacija u Kragujevcu je teška, s obzirom na finansijsku krizu, manjak u budžetu i teškoće u poslovanju javnih preduzeća – kazao je Nikolić agenciji Beta.

On je rekao da će “sve biti jasno za nedelju dana”.

– Spremni smo da pokrenemo ozbljne mere za rekonstrukciju javnih preduzeća i izlazak iz krize pošto aktuelna vlast nema rešenje i ne pokazuje volju da nešto preduzme – rekao je Nikolić.

Odbornička grupa SNS-a u Skupštini Grada Kragujevca saopštila je juče da pokreće inicijativu za smenjivanje lokalne vlasti koja je “nakon gubitka legtimiteta na martovskim izborima… svakodnevnim štrajkovima i katastrofalnom situacijom u svim javnim preduzećima pokazuje da nije sposobna da upravlja gradom”.

Kako se navodi, SNS-u nije ostavljen drugi izbor već da sa koalicionim partnerima nakon obavljenih konsultacija formira novu većinu i pokuša da spase grad od bankrota.

Najavljeno je da će smenjivanje gradske vlasti i gradonačelnika Veroljuba Stevanovića biti po hitnom postupku na dnevnom redu Skupštine grada.

Za odborničku većinu u Skupštini grada potrebna su 44 mesta, a odbornicka grupa SNS ima 20 odbornika koji su u opoziciji. Većinu u gradskoj skupštini sada predvodi stranka Zajedno za Šumadiju u koaliciji sa Preokretom (LDP-SPO), DSS i odobrničkom grupom Pokret za naš grad.

 

6 KOMENTARI

  1. Sta? Kako se krade vlast na nelegalan nacin i protiv volje ljudi ovog grada?!? Kako vas samo nije sramota? Pokrali vlast u celoj zemlji pa sad tatin sin misli da mu je Kragujevac privatno vlasnisto pa moze da radi sa njim sta hoce. Bruka i sramota! Jadna li si Srbijo sa ovakvima. Zna se ko nam je gradonacelnik a neki tamo kome je glavna kvalifikacija da je tatin sin. BRUKA!!!

  2. Koliko ja razumem poruku gospodina Nikolića, on traži od gradjana da mu pomognu da smeni sadašnju NESPOSOBNU kragujevačku vlast, ali ne kaže koja je to nova vlast koja će izvući Kragujevac iz krize.

  3. Strasno koliko je ovaj covek smesan. O cemu ti pricas tatin sine? Kakav legitimitet? Izbori za gradonacelnika su bili i pobedio je ZZS, a na izborima za parlament drzavni pobedio je SNS i tu je kraj price, jedo sa drugim nema veze. Ako ces tako, ko je onda pobedio na izborima za savete mesnih zajednica? A?

  4. Idi ti sine lepo kod tvog tate u beograd pa tamo menjajte vlast dosta ste para dali i podmazivali ali ne ide ne ide a sram vas bilo i tebe i njega sto ste prepolovili davanja drzave gradovima sto to ne objasnite radnicima kragujevca koji strajkuju a vi se uvek pojavite gde su pare a znate da ce kragujevac postati srpski detroit za par godina. Tako da pakujes kofere i kod tate i mame za b

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime