Radomir Nikolić: Kragujevac opljačkan, imam dve prijave

6
2407

radomir-nikolic

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izjavio je da je taj grad za vreme bivše vlasti opljačkan i da je napisao dve krivične prijave.

Nikolić nije želeo da precizira protiv koga su te krivične prijave, ali je istakao da će ih narednih dana predati nadležnim organima.

“Kragujevac je opljačkan grad i to je nešto što svi Kragujevačani treba da znaju”, rekao je Nikolić gostujući u emisiji “U fokusu” Radio-televizije Kragujevac.

Naglašavajući “da je novac konstantno dolazio u Kragujevac i nestajao bez traga”, Nikolić je rekao “da ima dokaze koje ne želi da čuva u fioci da je bivša vlast opljačkala Kragujevac”.

“Time ćemo se u narednom periodu ozbiljno baviti, a ja ću lično da učestvujem u podnošenju krivičnih prijava protiv izvršioca”, rekao je Nikolić i dodao “da je bivša vlast pljačkala grad gde god je stigla, da se prema imovini lokalne smaouprave ophodila kao da je njena prćija”.

Upitan protiv koga će podneti krivične prijave i za kakvu pljačku, Nikolić nije želeo da precizira, rekavši da će se vrlo brzo saznati, kao i “da se od pljačkanja grada obogatila mala grupa ljudi”.

Govoreći o gradskim preduzecima u kojima su nedavno smenjeni direktori i imenovani novi, gradonačelnik Nikolić je rekao “da je mnogo para izvučeno sa Šumadija sajma”, a naveo je i da je “Energetika” gotovo jednu deceniju nabavljalja ugalj po većoj ceni za 40 odsto.

“I ta preduzeća će biti predmet nadležnih organa”, rekao je gradonačelnik Kragujevca.

Upitan da li je zadovoljan načinom raspodele sredstava klubovima, Nikolić je rekao da se kragujevački sport konačno finansira u skladu sa zakonom i pravedno, što ranije nije bio slučaj.

“Tvrdim da je ranije u raspodeli sredstva bilo zloupotreba i mahinacija. Tamo gde je bilo najviše para, tamo je bilo najviše mahinacija i to će u narednom periodu biti ispitano”, rekao je Nikolić.

On je podsetio da su odlukom gradskog veća, ove godine svi klubovi dobili sredstva iz budžeta grada.

“Svi sportski klubovi su dobili pare, sem fudbalskog kluba ‘Radnički 1923’ zato što im je račun u blokadi, a mi ne možemo po zakonu da im prenesemo sredstva”, rekao je Nikolić.

Govoreći o novom zakonu o racionalizaciji zaposlenih u javnoj upravi koji je pred republičkim poslanicima, Nikolić je rekao da zakon predviđa da u javnom sektoru Kragujevca bude 2.700 zaposlenih, a u ovom trenutku ih ima oko 4.000.

“U Kragujevcu ima viška zaposlenih i to stvara teret najviše komunalnoj delatnosti koja zbog toga ne može da funkcioniše”, rekao je gradonačelnik Kragujevca.

6 KOMENTARI

  1. Ne obmanjuj narod,u Zakonu nigde ne pise da klub koji je u blokadi ne moze da dobije sredstva iz lokalne samouprave.Nego reci da ste na lokalu doneli uredbu da klub koji je u blokadi ne moze da dobije sredstva.To je interna odluka Grada ,koja nema veze sa Zakonom.

  2. Nesto te ne čujem da tvrdis kao na pocetku da nijedan radnik koji radi nece dobiti otkaz a to se uveliko desava ,sa druge strane kancelarijski radnici i oni koje je bivsa vlast dovela pred tabranu a i njih bogami koji su dovedeni i u vreme zabrane se i dalje setaju ko pauni po komunalnim preduzecima nit ih ko dira niti se pominju da si neki čovek ti bi to ispitao a ne bi sve svaljio na radnike koji nisu imali vezu kod gradskog šerifa Verka!!!!Isti ste ko oni čak i gori

  3. Racužionalizacija gradske uprave je neminovna. Činjenica je da za vreme vladavine Verka i zajedničara javni sektor u gradu prenaduvan, kao i da je osnovni kriterijum pri zapošljaavnju bila pripadnost toj političkoj grupaciji.

  4. Da ! Kragujevac je opljackan ! A ti ai to, Radomire Nikolicu uradio. Opljackao si izbornu volju gradjana. Od te pljacke, do dana danasnjeg su ti puna usta bivse vlasti. Ko o cemu, baba o dzemu. Batali price, dajte izbore !!!

  5. Sjebana Niskogradnja, Direkcija za urbanizam, Preduzece za izgradnju, Cistoca, Zelenilo, Gradska groblja, Vodovod… sve u blokadi. Primani kurta i murta, uciteljice, popovske cerke, pedikiri, kelneri, snajderi… savetnici na sve strane, tatine cerke i unuke… samo nisu primani oni koji treba da rade u struci. Kako da valja kad je direktor polupismeni Samailovic. I da nisu krali pare preko sporta, prodaje zemljista treba da odgovaraju Verko, Nedja, Samailovic, Raonic… svi direktori javnih preduyeca sto su nabili grad u blokadu, dugove… ponasali se nedomacinski… i jedva cekam iybore da odu svi. I stari i sadasnji koji nisu uradili ama bas nista. Prvi lopovi, ovi sad nedotupavni.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime