Radničkom preti zabrana transfera

0
932

fk radnicki rad miloskovicDisciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na jučerašnjoj sednici razmatrala je situaciju vezanu za konačne odluke Arbitražnih komisija i drugih nadležnih organa FSS, koje se odnose na izmirenje finansijskih obaveza na relaciji klub-klub, klub-igrač, klub-trener, klub-službena lica, kao i odluka Disciplinske komisije o izrečenim novčanim kaznama.

Ovo razmatranje je nastalo kao posledica skorog početka prelaznog roka, koji počinje 20. januara. Konstatovano je da postoji određeni broj klubova koji još uvek nisu izmirili sve obaveze prema poveriocima. Naime, bivši igrači, bivši treneri, odnosno klubovi, kao poverici, su pred nadležnim Disciplinskom komisijom FS Srbije podneli zahteve za pokretanje disciplinskih postupaka, što za posledicu može imati mere zabrane registracije novih igrača za 12 klubova Superlige i Prve lige, među kojima i Radnički 1923.

Postupak protiv Radničkog pokrenuli su trener Milan Samardžić i bivši igrači Stanimir Milošković i Predrag Sikimić.

Među opomenutim superligašima su još Crvena zvezda, Jagodina, Rad, Novi Pazar, OFK Beograd i niški Radnički, dok kod prvoligaša opasnost preti Borcu, Slogi, Metalcu, BSK-u i Smederevu.

U FSS ističu da se mera zabrane registracije novih igrača ne odnosi na mogućnost prelaska igrača u druge klubove, odnosno na mogućnost da klubovi obezbede sredstva za izmirenje svojih finansijskih obaveza.

FOTO: Živojin Đorđević

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime