Radnici FIAT-a blokirali auto-put u Beogradu, pozvani na sastanak sa Vučićem

1
795

Radnici kragujevačke fabrike FIAT Krajsler automobili Srbija, nezadovoljni socijalnim programom koji su im ponudili Vlada Srbije i kompanija “Stelantis”, organizovano su došli u Beograd gde su kod Sava centra blokirali autoput nekoliko sati – dok nisu dobili pisane garancije da će ih primiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić u subotu u 9 sati.

Nakon toga, oko 18:15 – razišli su se.

“Ako se desi da nas izrade, ponovo dolazimo”, rekao je Zoran Miljković okupljenima.

“Laž je ono što su pojedini, zna se koji mediji, danas preneli – da smo tražili 2.000 evra po godini staža i da nas je pozvala premijerka na sastanak u 16:30”, rekao je Zoran Miljković iz pregovaračkog tima.

“Daju nam 200 evra po godini staža, to nije normalno – ne možemo da odemo sa 2.000 evra za deset godina staža na ulicu”, istakao je.

Kragujevački radnici su sa više autobusa danas otputovali na protest u Beograd.

U Beogradu su im se pridružili predstavnici organizacije Zajedno, Nebojša Zelenović i Aleksandar Jovanović Ćuta.

Radnici kažu da su poslali poruku kabinetu predsednika Aleksandra Vučića i da traže da se i on uključi u rešavanje problema.

Radnici su, podsećamo, nezadovoljni jer i dalje nemaju odgovore na pitanja o broju prijavljenih radnika za rad u inostranstvu i zvaničnoj ponudi za one koji se nisu odlučili na taj korak ili će biti proglašeni tehnološkim viškom.

Predstavnik radnika Zoran Miljković istakao je da su tu jer Vlada nije ispunila svoj deo dogovora.

“Juče je trebalo da bude pisane garancije, ali to premijerka nije ispunila. Jedina istina je da je Vlada dala Fijatu 48 miliona evra za električni model, za 15 dana otpuštaju 1.600 ljudi, to se ne dešava nigde u Evropi”, kaže Miljković.

Kaže da ogromna većina njih želi da radi, ali da moraju da sednu i razgovaraju. Miljković je naveo da žele da im se obrati predsednik Vučić.

“Sa njim ćemo da sednemo, ako on hoće, da rešimo za 15 minuta”, kazao je Miljković.

 

1 KOMENTAR

  1. Ja im ne bih dao ni dinara, za sva podjebavanja drugara, prijatelja i komšija sve ove godine samo zato što su išli da rade i zarade za svoje porodice dok su oni uz podsmeh se hvalili kako sede kući i imaju veće plate od njih, 13 platu itd. A ova “opozicija” je mnogo više ljudi ostavila bez ‘leba od ovo par bukadžija na slici.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime