Radionice savremenog pozorišta u Batočini

0
161

Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“ iz Batočine organizovala je radionice savremenog pozorišta pod nazivom „Preokret“.

Trodnevne pozorišne performanse vodila je Mirjana Vuković iz Aranđelovca, čija praksa uključuje pozorišnu igru, jezičko znanje i više od dvadeset godina internacionalnog iskustva.

Zainteresovani za ovakav vid pozorišnih igara imali su priliku da tragaju za zajedničkim jezikom koji  se stvara od igre, misli, želja, namera, muzike, i interakcije među učesnicima.

Mogli su da osete scenu i  pokret, i sve to na daskama batočinskog Kulturnog centra.

Mirjana Vuković bavi se umetničkim i pedagoškim radom u internacionalnim okvirima. Pohađala ženske studije devedesetih u Beogradu i Zagrebu (2000), završila studije opšte lingvistike na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, specijalizovala Predstave na specifičnim mestima, MAPA programa (Amsterdam).

Više puta bila na studijskim putovanjima u Grotovski centru/institutu povodom radionica, konferencija, seminara i arhive o radu Grotovskog. Prevodi tekstove i knjige iz savremenog pozorišta.

Bila je učesnica INFANT festivala u Novom Sadu i Festivala autorske poetike u Mostaru, godinama. Sarađivala sa JDP-om, Narodnim pozorištem u Beogradu, KC Rex, SKC-om u Beogradu i Nišu, Centrom za kulturu Stari grad u Beogradu i mnogim drugim ustanovama kulture i obrazovanja.

Trenutno radi na projektu „Preokret“, nizu pozorišnih radionica u saradnji sa bibliotekama i drugim centrima gde se neguje čitalačka publika.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime