Radijatori ponovo topli, zalihe energenata male

0
1789

Nakon sanacije kvarova na kotlovima 4 i 5 kragujevačke “Energetike” grejanje u gradu je normalizovano. Zabrinjava podatak da nema dovoljno energenata na lageru – uglja ima dovoljno do kraja meseca, a mazuta za desetak dana. 

energetika (2)

U ovom trenutku u “Energetici” su u pogonu dva kotla na ugalj, 2 i 5, dok se “četvorka” dodatno ispituje.

Kako je tvrdi pomoćnik direktora “Energetike” zadužen za proizvodnju Zoran Trifunović očekuje se da i taj kotao od sutra bude u funkciji.

“Sistem je star, havarije česte, ali najvažnije je, dodaje Trifunović, da su stanovi Kragujevčana, po ovako niskim temperaturama, ponovo topli”, rekao je Trifunović.

On kaže da što se kotlovskih postrojenja tiče nema razloga za brigu. S druge strane problem može da predstavlja otežana nabavka energenata zbog blokade računa “Energetike”.

energetika

“Pri ovakvim temperaturama uglja imamo dovoljno do kraja januara, dok količina mazuta na lageru zadovoljava desotodnevne potrebe. Nabavku novih količina otežava blokada računa, ali se nadam da će država naći načina da se “Energetika” rastereti starih dugova. Verujem da korisnici naših usluga neće imati probleme da kraja grejne sezone”, zaključio je Trifunović.

Od juče je “Srbijagas” obnovio isporuke gasa “Energetici”, što značajno smanjuje rizik da radijatori ponovo budu hladni.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime