Rača: Dva miliona za udruženja građana

0
619

Opština Rača potpisala je ugovore sa udruženjima građana kojima su odobrena sredstva na Konkursu za podsticanje projekata od javnog interesa za 2022. godinu.

Ukupan iznos od dva miliona dinara je, odlukom komisije, raspodeljen svim nevladinim organizacijama i udruženjima građana koja su konkurisala.

Projekti kojima su konkurisala račanska udruženja pokrivaju različite oblasti; od zaštite životne sredine, preko unapređenja rada pčelara i voćara, pomoći osobama sa invaliditetom, do raznovsnih programa za penzionere i mlade.

Prilikom potpisivanja ugovora za ovu godinu, predsednik opštine Rača Nenad Savković pozvao je sva udruženja da se priključe javnoj raspravi o formiranju budžeta za narednu godinu, kako bi se čulo i za njihove potrebe i probleme i pristupilo se njihovom rešavanju kroz projekciju novog budžeta.

Okružna organizacija saveza slepih „Kragujevac“, koja deluje u sedam opština Šumadijskog okruga, odobrena sredstva upotrebiće za nabavku pomagala, zvučnih knjiga i edukaciju, kako bi slepim i slabovidim licima pomogla da im život u porodici i van nje bude što kvalitetniji i samostalniji.

Centar za mitološke studije Srbije“ projektom će obeležiti 260 godina od rođenja Vožda Karađorđa, sa ciljem jačanja svesti šire zajednice o kulturno-istorijskom nasleđu opštine, dok će se Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata baviti rekonstrukcijom spomen obeležja na teritoriji Rače.

Već naredne nedelje biće raspisan Javni konkurs za dodelu sredstava tradicionalnim crkvama i verskim zajednicama za koje je u budžetu opštine Rača obezbeđeno 6 miliona dinara.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime