PZZK protiv namera gradskih vlasti da menja urbanistički plan za jezero Bubanj

0
393

Pokret Zajedno za Kragujevac najoštrije protestuje protiv izmena urbanističkog plana koji će omogućiti stambenu gradnju na obali jezera na Bubnju i time, kako kažu, uništiti poslednju zelenu oazu u širem centru grada.

“Kao i za neke druge projekte i ove ideje u lokalnoj vlasti pravdaju time da su planovi postojali i ranije. Ali kao i u nebrojenim drugim slučajevima , radi se o neistinitim tvrdnjama ili krajnje izvitoperenim modifikacijama originalnih ideja”, tvrde u Pokretu Zajedno za Kragujevac.

U tom pokretu podsećaju da je lokacija na jezeru Bubanj „bila predviđena za sportsko rekreativne , ali i poslovne sadržaje u smislu ugostiteljstva i hotelijerstva“.

“Tako je, ne tako davno ,postojalo i idejno rešenje za hotel visoke klase koji itekako nedostaje Kragujevcu, pa su vođeni i pregovori sa čuvenom svetskom franšizom “Holidej in”. Izgradnjom takvog sadržaja zelena oaza u centru ne samo da bi bila narušena već bi nesumnjivo doprinela atraktivnosti samoj lakaciji, a novac za uređenje sportsko rekreativnog sadržaja obezbedio bi se od investitiora a ne zahvatanjem iz budžeta , odnosno džepova svih građana Kragujevca”, navodi se u saopštenju PZZK.

U Pokretu Zajedno za Kragujevac ocenjuju da je „nedopustivo i kontradiktorno da sada aktuelna gradska vlast na istom mestu predviđa i autobusku stanicu i stambeno poslovni kompleks.

“Dok obmanjuje javnost populističkom pričom o ostajanju rekreativno sportske funkcije jezera u centru grada. Ko će koristiti te blagodeti, ukoliko mu se na stotinak metara nalazi autobuska stanica?”

U PZZK se pitaju i da li je lokalna samouprava odustala od izgradnje autobuske stanice na tom potezu?

“Ako jeste, zašto je izdvojila pozamašnu svotu novca poreskih obaveznika za kupovinu zemljišta, iako je i tada stručna javnost navodila opravdane razloge zašto taj prostor nije pogodan”, navode u PZZK.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime