Prvi album grupe „Špajz“

0
1301

spajzDebi album ovog kragujevačkog sastava „Špajz“, pod nazivom Ovaj lift nema vrata! od ovog meseca dostupan je u izdanju Druge stvari (onlajn) i kragujevačkog SKC-a (CD).

Ovaj lift nema vrata! je snimljen u februaru 2014. godine u sali nekadašnjeg bioskopa Šumadija, po principu „svi zajedno“, bez nasnimavanja. Album donosi 12 žestokih instrumentala kojima Špajz uspešno spaja nespojivo i vrlo hrabro definiše svoj pravac.

Špajz je nastao u martu 2010. godine u Kragujevcu. Gitaristi i drugari iz zgrade Vladimir Maksić i Darko Đorđević zajedno sa basistom Stankom Milačićem i tadašnjim bubnjarem Nenadom Jankovićem pokreću priču zvanu Špajz stvarajući muziku tokom zajedničkih džemovanja. U pitanju su instrumentali u kojima se mogu prepoznati različiti uticaji (od Hendriksa, preko Discipline kičme do fjužna i džeza), a koja povremeno zvuči i kao odlična filmska muzika. Godine 2012. Nenad napušta bubnjarsku poziciju na koju dolazi Aleksandar Furunović (Fitnes) sa kojim bend pravi nove pesme i dobija na energiji. To je trenutak kada se kao producent u priču uključuje i Saša Furunović (Popečitelji, Fitnes) i bend, nakon snimanja dvostrukog singla U slučaju opasnosti razbiti sistem, počinje rad na prvom albumu.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime