Protest roditelja nestalih beba: Gde su naša deca?

0
872

Beba-mleko-flasicaOko 100 roditelja i članova porodica nestalih beba iz Kragujevca i nekoliko gradova Srbije protestovalo je ispred zgrade tužilaštva u Kragujevcu.

Zatražili su da državne institucije utvrde istinu o nestaloj deci.

Predstavnica Udruženja za istinu i pravdu o bebama Jasmina Stojanović je rekla novinarima da državne institucije konacno treba da rade svoj posao, prenosi Beta.

“Mi bukvalno 13 godina radimo njihov posao, postali smo i matičari, i medicinski radnici, i detektivi, i advokati”, rekla je Jasmina Stojanović.

Navela je da se Udruženje protivi donošenju posebnog zakona za nestale bebe i traži prekvalifikaciju dela “krađe” beba u otmicu i kidnapovanje.

“To su krivična dela koja već postoje u zakonu i ne zastarevaju zbog čega smatramo da je nepotrebno donošenje leks specijalisa koje je najavljeno za maj”, rekla je Jasmina Stojanović.

Dodala je da je Udruženje evidentiralo u Kragujevcu 87 slučajeva nestalih beba koji su prijavljeni, ali nijedan nije procesuiran u Osnovnom sudu u Rači koji je nadležan za njih.

Prema njenoj proceni, širom Srbije ima više od 3.000 slučajeva nestalih beba.

“Zaslužujemo da znamo istinu ako su deca živa, da ih pronađu, ako nisu da znamo šta je sa njima urađeno”, rekla Jasmina Stojanović.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime