Protest radnika FIAT-a: Nakon sastanka sa Vučićem obe strane veruju u dogovor

0
1296

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je “blizu dogovor” sa radnicima fabrike FIAT iz Kragujevca.

“Sa “Stelantisom” ćemo nastaviti da radimo da bismo dobar deo obaveza prema radnicima mogli da ispunimo. Kao što i oni radnici znaju, moraju da postoje kompromisi”, rekao je Vučić u Predsedništvu Srbije.

On je dodao da je država izašla u susret velikom delu zahteva radnika, tako da očekuje da će pregovori uspešno da se privedu kraju.

Predstavnici radnika, iako nisu želeli da pričaju o detaljima sastanka sa Vučićem i ministrima u Vladi kažu za list “Danas” da su uspeli da se dogovore za veće otpremnine.

“Odavde idemo za Kragujevac da prenesemo radnicima detalje razgovora i posle toga tek mogu da kažem da li sam zadovoljan. Ako me pitate kao člana sindikata, a ne predsednika, onda mogu da kažem da sam zadovoljan, ali moramo da sa ostalim radnicima prvo razgovaramo”, kazao je predsednik Samostalnog sindikata u “FIAT plastiku” Saša Đorđević.

Na pitanje da li su uspeli da dogovore veće otpremnine Đorđević kaže da jesu.

Konačno su, kako kaže, uspeli da definišu i zaštićene grupe, jer im je to bilo na prvom mestu. Osim trudnica, porodilja, da se u posebne zaštićene kategorije računaju i samohrani roditelji, slučajevi gde oboje rade u firmi.

“Dogovor je da se sve implementira narednih nekoliko dana i oko kategorija i onih koji žele da ostanu da rade, o obezbeđivanju posla, ima tu puno posla da se uradi, a vremena nema mnogo”, ističe Saša Đorđević.

Konačno su, kako kaže, uspeli da definišu zaštićene grupe, jer im je to bilo na prvom mestu. Osim trudnica, porodilja, da se u posebne zaštićene kategorije računaju i samohrani roditelji, slučajevi gde oboje rade u firmi.

Uspeli su, ističe, da spasu ne samo “svakog radnika”, već cele porodice.

“Dogovor je da se sve implementira narednih nekoliko dana i oko kategorija i onih koji žele da ostanu da rade, o obezbeđivanju posla, ima tu puno posla da se uradi, a vremena nema mnogo”, ističe Saša Đorđević.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime