“Prosvetionik” – Onlajn revija za sve poštovaoce prosvetiteljske misije

0
1452

U vreme pandemije kovida 19, sredinom 2020. godine, kada je u školama prestao neposredni rad nastavnika sa učenicima i nastava počela da se odvija onlajn, čime je srpska prosveta stavljena na veliki test, nastala je elektronska revija “Prosvetionik”, baš u Kragujevcu, srcu Šumadije.

“Prosvetionik” su pokrenule i prva dva broja uredile, Biljana Vulović, učiteljica i Bojana Tubić, nastavnica srpskog jezika i književnosti. Obe su veoma aktivne u Udruženju gružanskih učitelja kome su ovu svoju aktivnost pripisale.

Revija “Prosvetionik” je namenjena prosvetnim radnicima i svim poštovaocima prosvetiteljske misije. Registrovan je u Nacionalnom ISSN centru Srbije, ISSN (Online) pod brojem 2738-1285. Rađen je sa željom da predstavi izuzetne pojedince među prosvetnim radnicima, često borce sa vetrenjačama, one koji ne odustaju i veruju da je prosveta uvek bila i biće svetionik znanja.

Na redakcijski imejl stižu tekstovi iz svih krajeva Srbije. Možete ih pročitati i preuzeti potpuno besplatno sa sajta prosvetionik.edu.rs.

“Prosvetionik” donosi razgovore sa uglednim stručnjacima u različitim oblastima obrazovanja, predstavljaju se prosvetni radnici stvaraoci, piše o ličnostima koje mogu da nas inspirišu, objavljuju primeri dobre prakse realizovani u radu sa učenicima, brojni saveti stručnjaka iz oblasti pedagogije, psihologije, defektologije, psihijatrije, predstavljaju se škole, govori o božanskim susretima i lepotama Srbije…

Od trećeg broja “Prosvetionika” urednički tim čini pet žena, entuzijasta, svaka na svoj način upečatljivo aktivna u svetu obrazovanja: Biljana Vulović, dr Maša Đurišić, mr Mirjana Pajić, Bojana Tubić i dizajnerka Isidora Komlenović. One očekuju podršku svojih kolega i drugih zainteresovanih stručnjaka u novim tekstovima kao i potencijalnih donatora koji žele finansijski da podrže dalje objavljivanje elektronske revije “Prosvetionik”.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime