Pronađite praksu ili posao na Career Days-u

1
4724

Career-Days-logo„Career Days“ je projekat  usmeren ka rešavanju problema nezaposlenosti kroz pružanje mogućnosti mladim ljudima za posao, praksu i edukaciju. Ovaj projekat već dvadeset godina  realizuje međunarodna studentska organizacija AIESEC u Beogradu, a projekat će se treći put realizovati i u Kragujevcu.

Pozivamo Vas na svečano otvaranje projekta Career Days, u ponedeljak, 9.marta, sa početkom u 12 časova na Pravnom fakultetu u Kragujevcu

Realizacija „Career Days“ projekta u Kragujevcu obuhvata realizovanje dva međusobno povezana segmenta projekta – Career Perspective i  Career Insight.

U okviru prvog dela projekta, Career Perspective, organizovaće se radionice i edukacije na temu planiranja karijere, pisanja biografije, ponašanja prilikom procesa selekcije i slično. Ideja ovog segmenta jeste da studente i mlade nezaposlene ljude koji se tek spremaju da izađu na tržište rada pripremi za ovaj korak i direktno utiče na njihovu konkurentnost na tržištu. U realizaciji ovog dela projekta učestvuju Balance Consulting, Centar za razvoj karijere, Biznis Inovacioni Centar, Vulović transport i Magneti Marelli.

Career Perspective će biti održan 9. i  10. marta na Pravnom fakultetu.

Career Insight je centralni deo projekta Career Days na kome će kompanije imati priliku da se predstave mladim ljudima i time prezentuju svoje ciljeve i vrednosti. Cilj ovog dela projekta je da studentima približi potencijalne poslodavce, pruži priliku da se informišu o uslovima poslovanja, mogućnost zaposlenja i prakse iz oblasti profesionalnog razvoja. Projekat su podrzali:

Career Insight će biti održan 11. marta u Hotelu Kragujevac sa početkom u 12 časova.

Studenti završnih godina studija i svi zainteresovani mladi ljudi mogu da ostave svoj CV u bazi podataka na sajtu Career Days-a, a podaci iz baze CV-jeva će biti dostupni kompanijama i nakon završetka ovogodišnjeg projekta. Takođe, svoj CV mogu lično predati kompanijama koje će učestvovati na događaju Career Insight. Projekat su podržali: Magneti Marelli, Hotel Kragujevac, Šoping Centar Kragujevac Plaza, Johnson Controls, Watchout Security, Wacker Neuson, Johnson Controls Magneti Marelli, Vulović transport, Nacionalna služba za zapošljavanje, Biznis Inovacioni Centar, Balance Consulting, Centar za razvoj karijere, Epilcentar, Rektorat Univerziteta u Kragujevcu, Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu, Pravni fakultet Univerziteta u Kragujevcu, Radio Stari Grad, Radio Televizija Kragujevac, Televizija K9, Poslovi.rs, Friend Photo.

Takođe, jedan od medijskih partnera projekta jeste i najčitaniji portal u Kragujevcu Ritam Grada.

Završni deo projekta je Panel diskusija na temu Učimo za Srbiju koja će se održati 11. marta sa početkom u 16 časova u Hotelu Kragujevac. Govornici su prof. dr Miodrag Lovrić, Dušan Krejaković i Jelena Lučić. Oni će sa učesnicima podeliti svoje iskustvo, lične izazove i dati sopstveni osvrt na temu. Učešće na ovoj diskusiji mogu uzeti svi zainteresovani građani.

Bilbord

Global Talent je internacionalni program stručne prakse namenjen mladim ljudima koji žele da steknu profesionalno iskustvo u internacionalnom okruženju. Program pruža priliku studentima i diplomcima za multikulturalno profesionalno iskustvo i razvoj u nekim od najboljih kompanija i institucija u svetu. Na samom Career Days događaju svi zainteresovani će imati priliku da se informišu o ovom programu.

1 KOMENTAR

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime